Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Kell-e drivert telepíteni?

Kell-e drivert telepíteni?

Figyelt kérdés
feltettem a windows rendszert egy teljesen új gépre amin csak a bios volt. azt mondták telepíteni kell utána a lan és audio drivert. viszont nekem van internetem és hangom is, most akkor minek raknám fel. a chipset driverrel mi a helyzet?

2023. ápr. 11. 14:56
 1/7 anonim ***** válasza:
57%
Nem kell felrakni. Akkor kell mikor a Windowsba nincs benne a neked kellő driver, de benne volt.
2023. ápr. 11. 15:01
 2/7 A kérdező kommentje:
akkor chipset drivert sem kell felraknom?
2023. ápr. 11. 15:07
 3/7 anonim ***** válasza:
88%
Belépsz az eszközkezelőbe. Ha ott nincs semmi gond, akkor semmi további dolgod nincs. Ha valami nem jó, akkor ott jelzi.
2023. ápr. 11. 15:10
 4/7 A kérdező kommentje:
rendben köszönöm
2023. ápr. 11. 15:12
 5/7 P.O.C. ***** válasza:
0%

Nem minden arany, ami fénylik. Lehet hogy az eszközkezelő tiszta, hibaüzenetektől mentes, de ez nem jelenti azt, hogy a legmegfelelőbb driverek vannak telepítve a gépedhez. Sokszor csak butított változatot kapsz a Microsoft szerveriről, vagy nagyon elavultat, ami különösen videokártyák esetén fontos.

Hankártya esetén gyakran előfordul, hogy annak kezelőprogramja nem települ, nem tudsz hangszínt és effekteket beállítani, vagy nem érzékei a csatlakoztatott mikrofont pl. ami a gyári driverben alap.

A laptopomon pl. nem működött a fényerőállítás, az újlenyomatolvasó, és a bluetooth sem rendesen, míg nem kapta meg a gyártó oldalról leszedett drivereket. Pedig ott is látszólag rendben volt az eszközkezelő. És utána még kértem a Windows update -et driver frissítésre is.

2023. ápr. 11. 15:21
 6/7 anonim ***** válasza:
75%

Akkor kell drivert telepíteni ha nem megfelelő a netről automatikusan letöltődött driver. Pl vga esetén az alap driver jó officehoz de játékhoz lehet hogy jobb a frissebb gyártói, több funkció van benne (monitorforgatás, hotkey, stb) gyorsebb.

Vagy ha a win nem ismeri fel a hálókártyát akkor letölteni se tud frissebbet.

2023. ápr. 11. 15:34
 7/7 nandit válasza:
Erre vigyáznék. Nem a Májkrokosztól kell a drivereket kapkodni automatikusan (amik gyakran csak afféle "általános" driverek), hanem az adott összetevő gyártójának hivatalos weblapjáról. Kiíratni egy listába a drivereket, és aszerint leellenőrizni a gyártóknál, és ami nem ül, újratelepíteni.
2023. máj. 7. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!