Van olyan MKV-ról MP4-é átalakító program, ami gyorsan és úgy átkonvertálja, hogy közben nem szedi szét a gépet? Format Factory az pont szétszedi.
-Ezt töltsd le:
-Csinálj neki valahol egy mappát. Mondjuk a C:\ meghajtón. Pl. FFmpeg.
-Csomagold ki a letöltött archívumot.
-Nyisd meg a "ffmpeg-6.0-full_build" mappát és azon a belül a "bin" és a "presets" mappából másold át a fájlokat abba mappába, amit csináltál az FFmpeg-nek. Jelen példában a C:\FFmpeg
8 db fájlnak kell lennie: ffmpeg, ffplay, ffprobe és libvpx fájlok.
-Ha ez megvan Start menübe írd be: Rendszer környezeti változóinak módosítása. Nyisd meg > alul "Környezeti változók...".
Felül ott lesz, hogy <felhasználóneved> felhasználói változói.
-Az alatt a táblázatban kattints arra, hogy "Path" > alatta "Szerkesztés"
> jobb oldal "Új" > a megjelenő kis sávba pedig írd be a létrehozott FFmpeg mappád elérési útvonalát. Jelen esetben ezt: C:\FFmpeg.
-Okézz le mindent.
-Nyiss egy parancssort. Start menübe írd be: cmd
-Írd be: ffmpeg -version. Ha mindent jól csináltál kiírja a verziószámot és egyéb adatokat.
A használatához pedig parancssorban navigálj el abba mappába, amiben található az átkonvertálni kívánt videó. Ha csak simán a konténerformátumot szeretnéd módosítani, tehát a kodekeken, minőségen nem akarsz variálni, akkor:
ffmpeg -i <fájl neve>.mkv -c:v copy -c:a copy <kimeneti fájl neve>.mp4
Pillanatok alatt lefut.
Remélem tudtam segíteni. #11-es voltam.
Akkor próbáld megváltoztatni a hagkodeket aac -re vagy mp3-ra:
ffmpeg -i <bemenet>.mkv -c:v copy -c:a mp3 <kimenet>.mp4
#14: Továbbra is azt tudom mondani, amit a #10-es hozzászólásban: nem megfelelő a hangkódek, vagy nem megfelelő a lejátszó.
Jó lenne tudni, hogy:
* az állományok milyen kódeket használnak (VLC Media Player asztali változatában: Eszközök --> Kódekinformációk [CTRL+J billentyűkombináció]; FFMPEG-ben egy sor: ffmpeg -i video.mp4 )
* milyen lejátszó van a telefonon
ffmpeg -i <bemenet>.mkv -c:v copy -c:a mp3 <kimenet>.mp4
ez a parancs működik, most már van hang is, köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!