Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Megérné bios-t frissítenem?

Megérné bios-t frissítenem?

Figyelt kérdés
Jelenleg F5-ös verzió van rajta, legújabb F19-es. Igen, elég régi már, 14-et kihagytam.
2023. márc. 1. 22:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%
Nézd meg milyen változtatásokat - release notes, changelog, changes - eszközöl az adott (és a régi illetve a legújabb közti) BIOS-verzió. Ha (hiba)javításokat - (bug) fixes - akkor mindenképpen megéri.
2023. márc. 1. 22:55
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor holnap megcsinálom.
2023. márc. 1. 23:01
 3/13 anonim ***** válasza:
88%
Megérné
2023. márc. 1. 23:01
 4/13 anonim válasza:
87%
Igen
2023. márc. 1. 23:03
 5/13 anonim ***** válasza:
46%
Milyen lap ez?
2023. márc. 1. 23:23
 6/13 anonim ***** válasza:
80%
Én mindig azon az állásponton vagyok, hogy ha valami jól működik, nem hibás, és az új verzióban nincsenek olyan funkciók, amikre szükségem lenne, akkor nem érdemes. A BIOS frissítés azért némileg kockázatos művelet.
2023. márc. 2. 03:33
 7/13 anonim válasza:
100%
Ha alaposan ellenőrzi, hogy megfelelőt tölt az alaplap gyártó hivatalos weboldaláról, akkor nem lesz gond. 1x csináltam életemben, még nekem is sikerült, de gyakorlati haszna valóban nem sok volt.
2023. márc. 2. 04:25
 8/13 anonim ***** válasza:
54%
HA valami jól meg, nincs vele gond, akkor minek piszkálod? Számít egyáltalán?
2023. márc. 2. 06:27
 9/13 anonim ***** válasza:
78%
Amíg tökéletesen működik, addig nem, mert a frissítés csak ronthat rajta. Esetleg akkor, ha a frissítés tartalmaz valami új fícsört, ami mindenképpen kell neked.
2023. márc. 2. 08:04
 10/13 P.O.C. ***** válasza:
100%

Pro: A BIOS frissítéssel nagyobb a hardverkompatibilitás, ha hardver frissítés előtt állsz főleg CPU, RAM. Szinte kötelező. Emellett számos, hibajavítás és új funkció is kerülhet bele.

Kontra: Nagy ritkán raknak bele olyan újdonságot, ami tényleges teljesítmény növeldéssel jár. A javított bugok se jönnek elő mindenkinek, vagy lehet sosem használja az felhasználó azt a részét az alaplapnak ami bugos.

A BIOS frissítés veszélyekkel is járhat. Bár a korszerű alaplapoknál van lehetőség az elrontott frissítések könnyű javítására. De még mindig valós veszély, hogy ajtótámasztékot csinálsz a lapodból. Ha bekövetkezik, akár javítható akár nem. Sok idegbajtól kíméled meg magad, ha bele sem kezdessz.

2023. márc. 2. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!