Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Intel Pentium 4 gépen elfut...

Intel Pentium 4 gépen elfut rendesen a Windows 7?

Figyelt kérdés

4x512MB vagyis 2GB DDR2 ram van a PC-ben.

Dell OptiPlex GX620

2023. febr. 13. 14:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

10/

Ha már itt van 20 éve és csak 0.01 légköbmétert foglal miért dobnám ki lomtalanításkor? Vagy szerinted adna valaki érte 10eFt-ot hogy érdemes legyen foglalkozni hirdetéssel stb? Nem.

Hiába dugod a pendriveodat egy táphibás gépbe, nem fogsz tudni vele új tápot rendelni... :P

De sokan még telepítő/live pendriveot se készítenek maguknak baj esetére, csak utólag jut eszükbe hogy jó lett volna..

2023. febr. 13. 17:46
 12/20 anonim ***** válasza:

"Hiába dugod a pendriveodat egy táphibás gépbe, nem fogsz tudni vele új tápot rendelni."

[link]

"De sokan még telepítő/live pendriveot se készítenek maguknak baj esetére, csak utólag jut eszükbe hogy jó lett volna."

Sokan már rég kitették az ilyen P4-eseket lomtalanításkor a kuka mellé.

Plusz még mindig ott tartunk, hogy párezer forint egy korrekt vékonykliens, ami többet tud, mint egy ilyen öreg P4-es és kb. akkora, mint egy közepes méretű könyv.

2023. febr. 13. 18:13
 13/20 A kérdező kommentje:

A helyzet az, hogy vettem 15 darab ilyen Dell gépet, és "pénzt kellene" valahogy csinálni belőle :D

Mindegyikben van egy 160GB-os SATA HDD, meg a kérdésben írt paraméterek (plusz valamilyen low profilos 64MB-os VGA).

Op rendszer egyiken sincs, legyalulták a merevlemezeket.

Ha már a merevlemezeket eladom darabját egy ezresért, már majdnem pénzemnél vagyok.

Csak arra gondoltam, hogy rakok rá op rendszert meg drivereket, és mondjuk 6-8 ezerért felrakom a hv apróra. Úgy eladhatóbb szerintem.

Meg ugye tesztelni sem ártana, átnézni az alaplapokat van e púpos kondi stb.

Viszont most megnéztem, csak az XP-hez van driver a Dell honlapján, úgyhogy kizárásos alapon marad az XP. Tesztelés szempontjából mindenképp akarok tenni rá op rendszert.

2023. febr. 13. 18:15
 14/20 anonim ***** válasza:
Még annál is rendesebben
2023. febr. 13. 18:17
 15/20 anonim ***** válasza:

"Csak arra gondoltam, hogy rakok rá op rendszert meg drivereket, és mondjuk 6-8 ezerért felrakom a hv apróra."

Ekkora igény nincs ilyenekre. Ezek a gépek a legkevésbé értékes darabok a retró egy sötét korszakából. Ha szétbontod az összeset és 500-1000 forintokért eladod az alaplapot, procit, ramot optikai meghajtót, videokártyát, a többi meg megy az e-hulladékba, azzal sokkal többet érsz.

"Meg ugye tesztelni sem ártana, átnézni az alaplapokat van e púpos kondi stb."

Arra viszont lehet számítani. Ez pont az a korszak, amikor a gyártók nagyon ráálltak az olcsó kínai kondikra és rengeteg megpúposodott, elfolyt elpukkant. Újrakondizni viszont nem éri meg. Kb. 3 kondi árát éri egy alaplap.

"Tesztelés szempontjából mindenképp akarok tenni rá op rendszert."

Ha mindenképp tesztelni akarod őket, nagyon ne szivasd meg magad. Telepíts fel egyet, aztán sorban rakd át a winyót a többibe. Ugyanazok a specifikációk, észre sem fogja venni a Windows a változást.

2023. febr. 13. 18:30
 16/20 A kérdező kommentje:

Na az mondjuk jó ötlet, hogy a HDD-t átrakom egyikből a másikba!

Kondi az nem nagy pénz, 35-40 forint darabja. Itt helyben meg is tudom venni, még postát sem kell fizetnem érte.

2023. febr. 13. 18:47
 17/20 anonim ***** válasza:

12/

"Sokan már rég kitették az ilyen P4-eseket lomtalanításkor a kuka mellé."

És mit nyertek ezzel? Semmit.

Hülye lennék az általad javasolt vékonyklienst vásárolni plusz pénzért.

13/

XP már alkalmatlan web böngészőnek, drivereket pedig a w7 talál magának, nem kell neki hogy a gyártó honlapján nézegesd.

2023. febr. 13. 19:08
 18/20 anonim ***** válasza:

Háát..., ügyesen eladták akkor a 4x512MB-os RAM-okat/gép tulajdonképen, mivel az semmit sem ér(szerintem). 4x1GB RAM-mal hamarabb eladnád, de akkor költeni kéne.

160GB HDD-ket vesznek, vagy csak hirdetve van...?

2023. febr. 13. 20:05
 19/20 anonim ***** válasza:
Veszik mint a cukrot.. 🤣🤣🤣
2023. febr. 13. 20:35
 20/20 anonim ***** válasza:

"És mit nyertek ezzel? Semmit."

Kevesebb a lom a házban, nem tartogatnak olyan vackot, ami talán 30 év múlva megéri majd az árát hulladékvasban.

"Hülye lennék az általad javasolt vékonyklienst vásárolni plusz pénzért."

Az is vagy, ha azért tartasz egy ilyen öreg és a kora okán megbízhatatlan gépet, hogy ha egy szer majd bedöglik a fő géped, madj ez lesz az, ami jól kihúz a csávából.

2023. febr. 13. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!