Milyen függvénnyel lehetne megoldani ezt Excelben?
Bocsánat, hogy ennyire jellegtelen lett maga a kérdés, de nem tudtam összefoglalni jobban.
Adott egy táblázat, több lappal. Az egyik lap amolyan "összegzés", a többiben van a lényegi adat (legyenek ezek most a "január", "február", "március", ... nevű lapok). Az alábbit kellene megoldani rajta. Ha a "január" lap D oszlopában bárhol feltűnik az az érték, ami "összegzés" lap B2 cellájában szerepel, akkor az "összegzés" lap E2 cellájába mondjuk egy + jelet tesz, vagy egy OK-t, vagy valamit.
Próbáltam rákeresni angolul és magyarul is, de már ott megakadt a dolog, hogy nem is tudtam igazán, mit írjak a Google-be. Gondolom, nem egyetlen függvényt kellene hozzá használni, sőt az se lepne meg, ha nem is lehetne ezt megoldani, de hátha mégis van ötlete valakinek.
Darabtelivel megszámolnám hogy van-e az "összegzés B2" cellájában lévő feltételnek megfelelő szöveg a D oszlop tartományában:
pl. január munkalap X1 cellában =DARABTELI(D:D;összegzés!B2)
Ha nincs, akkor 0 az eredmény, ha van akkor nullánál több. Majd egy HA függvénnyel vizsgálva: ha a darabteli eredménye nagyobb mint nulla, akkor rakjon + jelet a cellába.
pl. összegzés munkalap E2 cellájában =HA(január!X1>0;"+";"nincs találat")
A kettőt össze is vonhatod egy függvénybe, ha megvan a logikája és átlátod:
összegzés E2-ben: =HA(DARABTELI(január!D:D;összegzés!B2)>0;"+";"nincs találat")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!