Hogyan telepítsem újra a Windows Xp-t?
Figyelt kérdés
Jelenleg a C lemezen van a Windows ami 74 GB-os, de most kaptam egy új 372 GB-os winchestert (Jelenleg a D meghajtó) és én erre szeretném újra telepíteni a windowst. Viszont a Windows csak a C-re tudom telepíteni, mert egyébként ha a másikra telepítem ezt a hibaüzenetet írja ki: A windows nem indítható a system32\\hal.dll miatt. Szóval meg kéne oldani hogy a 372 GB-os merevlemez legyen a C meghajtó, és arra telepíteni a windowst, úgy hogy 72 GB-os lemezen az adataim lehetőleg megmaradjanak.2008. dec. 25. 20:49
1/3 anonim válasza:
Szétkapod a gépedet, megcseréled a 2 HDD-t (a D teszed a C helyére és fordítva, master-slave hídra ügyelünk!), bekapcs, WinXP install DVD a DVD meghajtóba, onnan majd vezet a Windows Installer tovább. Telepités után régi C-ről adatmentés az új C-re (372GB), régi C formatál, kész.
Sok sikert!
2/3 anonim válasza:
Mielőtt telepítenél, állítsd be a számítógép BIOS-ában, hogy az új lemezről akarjon bootolni másodlagosan (az első az a CD/DVD meghajtó, amiben a telepítő van). Mentsd el a beállításokat, és amikor indul a gép, kacsold ki, vedd ki (húzd le) a régi lemezt (adat+tápkábelt is). Telepítsd fel az új lemezre a Windowst, és amikor végeztél, dugd vissza a régi kábeleit. Ellenőrizd a BIOS-ban, hogy még mindig az új van-e beállítva másodlagos boot eszköznek (itt már nyugodtan beállíthatod akár elsőnek is). A régi adataidat (pl Dokumentumok és Asztal mappa) másold át a régiről az újra. Ha máshol is tároltál valamit, akkor azokat is átmásolhatod.
3/3 anonim válasza:
szia
2 lehetőságed van
egyik: sajátgépre jobb klikk-kezelés-lemezkezelés és ott jobb klikk a kivánt particióra és betüjel modositás
másik: nem csak c-re lehet telepíteni :) szal berakod a telepitőlemezt újraindittod a géped és már indul is a telepités és meg fogja kérdezni, h hova szeretnéd telepiteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!