Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Van olyan windows kliensek...

Van olyan windows kliensek között hogy roaming profil?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy ha van tartományvezérlő, akkor a tartományba be lehet jelentkezni távoli gépen és roaming profilt is lehet beállítani hogy a szerverre elmentse a beállításokat.

De olyat lehet-e csinálni, hogy nem tartományi fiókba jelentkezek be egy távoli gépről hanem mondjuk van két kliens gép és az egyik gép a másik számítógép fiókjába jelentkezik be, és roaming profil?

2022. dec. 3. 19:20
 1/4 A kérdező kommentje:
Olyat hallottam, hogy ha egy munkacsoportban van két számítógép, akkor lehet olyan megosztott mappát csinálni hogy az egyik gépen beállítom a megosztott mappa engedélyeinél, hogy a másik gép fiókja férhet hozzá. Nem tudom igaz-e, nem próbáltam ki. Tehát megadhatok engedélyt a másik számítógép felhasználói fiókjához? Tartományi fiókhoz tudok megadni engedélyt, ha van tartomány. De ha nincs tartomány, tehát nincs szerver, akkor is lehetséges másik gép fiókjának engedélyt adni?
2022. dec. 3. 19:23
 2/4 A kérdező kommentje:

Esetleg itt nem arról van szó?

[link]

Működik Windows 11 és Windows 10 számítógép között?

2022. dec. 3. 19:47
 3/4 A kérdező kommentje:

Próbáltam ezt a leírást, de az nem világos, hogy a megosztott mappa, ahova a profilokat menti, az melyik számítógépen legyen. Vagy mind a két gép saját ssd-jére mentse a profilt?

Nekem sehogyse működik. Nem szinkronizálódik a profil. Tehát pl. létrehozok egy mappát az egyik gépen, kijelentkezek, és bejelentkezek másik gépen, akkor nem lesz ott a mappa amit létrehoztam az asztalon.

2022. dec. 10. 13:44
 4/4 A kérdező kommentje:
De amind a két gépen létrejön a profilok nevű megosztott mappában egy mappa ami a felhasználónév és .V2
2022. dec. 10. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!