Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Át lettem verve?

Át lettem verve?

Figyelt kérdés
Nemrégiben vettem egy laptopot, mert már kellett. Rajta van az operációsrendszer, ami windows 11, de a szövegszerkesztő programok nem mennek rajta, lejárt, kódot kér. Visszavittem, mire közölték, hogy az Officenak semmi köze a windowshoz, egy új kódot kell vásárolnom hozzá ami párezres tétel, de a neten keresve csak 30-40 ezer forintokért kapok kódot. Mit tudok ilyenkor csinálni?

2022. nov. 28. 12:33
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
86%

Nem lettél átverve, az office valóban 30 napig trial

Amit tudsz tenni:

1. megveszed az office licencet (25e/év vagy havonta 2500 körül van)

2. telepítesz ingyenes libreofficet

2022. nov. 28. 12:42
 2/20 anonim ***** válasza:
75%
Veszel egy új Office licencet Valószínűleg csak ilyen sufnikódos van rajta.
2022. nov. 28. 12:43
 3/20 anonim ***** válasza:
75%

Libre Office-t telepítesz.

Ingyenes, nem kér kódot. 👍

2022. nov. 28. 12:57
 4/20 P.O.C. ***** válasza:
100%

Előtelepített Windowsos gépre csak demo Office 360 -at raknak gyárilag.

Azért az neked is leeshetne, hogy több tízezer forint piaci értékkel bíró szoftvercsomag már nem is férne bele az árba.

Vannak szürke kulcsok, amik az EU területén legálisak. Gombokért árulják őket, többek közt a pl. a hardveraprón én is onnan vettem, évek óta működik.:

[link]

2022. nov. 28. 13:04
 5/20 A kérdező kommentje:

Régebben sosem kellett fizetni havonta meg évente ennyit érte, és eredeti volt, ezért vagyok meglepve!

Köszi a segítséget mindenkinek!

2022. nov. 28. 15:15
 6/20 anonim ***** válasza:

"1. megveszed az Office licencet (25e/év vagy havonta 2500 körül van)"

Ez az Office 365 licenc, annak van éves és havi díja. Én is ezt használom már évek óta. Viszont sokkal olcsóbban mégis eredeti.

Minden frissítés előtt irány az árukereső és beírom hogy Office 365.

Jelenleg 14990 a legolcsóbb.

Azért ez csak jobb mint a 25 000.

Vagy tényleg marad az Open, vagy Libre és társaik ingyen.

Lehet, hogy jó a szürke kulcs, de ennyit még megér nekem.

2022. nov. 29. 06:14
 7/20 A kérdező kommentje:
És ha fel telepítema libre Officet, nem fogja ütni egymást a két program?
2022. nov. 29. 06:54
 8/20 P.O.C. ***** válasza:

Dehogy ütik, beállítod hogy melyik kiterjesztést melyik program nyissa meg.

Viszont a demo MS Office -t hiába hagyod fent úgysem fog működni, max olvasni tudod vele a doksikat majd. Ha meg úgyis tervezel venni valamilyen MS Office kulcsot, akkor meg szerintem tök felesleges, hogy az ingyenes Office is fent legyen a gépeden.

"Régebben sosem kellett fizetni havonta meg évente ennyit érte, és eredeti volt, ezért vagyok meglepve!"

Hát nem tudom te honnan veszed a gépeket, meg mennyiért. Életemben nem láttam még teljes verziós MS Office -t előtelepítve egyetlen gépen sem. Pedig nem ma kezdtem.

Egyébként most sem kell fizetni időszakokra, csak akkor ha az előfizetős modellt választod. Teljes verziónál, életfogytig a tiéd az Office.

2022. nov. 29. 13:09
 9/20 A kérdező kommentje:
Nem tudom, mit választottam, mert erről nem esett szó. Mondták, olyan laptopot érdemes választani, amin rajta van az oprendszer, mert ha nincs, az még sok-sok pluszpénzbe fog majd kerülni, de azt nem mondták, hogy az office az külön van.
2022. nov. 29. 22:14
 10/20 P.O.C. ***** válasza:
100%

Mindig is külön volt a Windows és az Office.

Ha te megvásárolsz egy Windows telepítőt lemezt, az sem fogja feltelepíteni az Office -t is.

Az előtelepített gépeken viszont azért van fent a demo MS Office, mert az maga a laptopgyártó rakja rá promóciós céllal (hátha később előfizető leszel). Azon kívül még a drivereket és egyéb gyártó specifikus szoftvereket is felrak.

És az sem igaz, hogy gazdaságosabb előtelepített laptopot venni. Mert az operációs rendszer árát bizony beépíti a gyártó a laptop árába, hiszen neki se adja ingyen a Microsoft.

Ha meg megveszel egy natúr gépet amin semmi sincs (max FreeDOS), arra te is fel tudod rakni az operációs rendszert. Vásárolsz egy néhány ezer forintba kerülő Windows licencet. A telepítőt meg ingyenesen le tudod tölteni a MS honlapjáról, amit már közvetlenül telepíthető állapotban pen drive -ra is másol. Így lényegesen olcsóbban jössz ki mint az előtelepített modellel.

Az előtelepített gépek inkább a laikusoknak valók, akik nem tudnak operációs rendszert telepíteni. Nekik jó mert az egész használható már az első bekapcsoltól kezdve, akár mint egy mobiltelefon. Illetve cégeknek, ahol esetleg nincs erre ember vagy kapacitás, hogy ilyenekkel kínlódjon.

2022. nov. 30. 07:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!