A laptopomon a kamera az első használatkor teljesen jó, de amikor ugyanazon a napon akarom benyomni, a 2. alkalomkor teljesen sötét?
Körülbelül másfél éve vettem egy laptopot, eleinte a kamera teljesen jó volt videóhívásban (messenger), de aztán egy fél éve elkezdte azt csinálni, hogy a 2.videóhíváskor (ugyanazon a napon) már nem úgy működik, ugyanis szinte teljesen sötét a kamerakép. Ha nagyon mozgok, akkor kicsit látni, hogy mozgok. Mintha el lenne valami állítva! (semmit nem állítottam el )
Viszont az első használatkor teljesen jó.
Hozok egy példát:
vasárnap nem kapcsoltam be (nem mindegyik nap kapcsolom be)
hétfőn délelőtt 09.00-kor bekapcsolom, mert videóhívásban kell beszélnem 1 órán át. Gond nélkül beszélünk, 10.00-ig, végetér a megbeszélés, majd szünet, munka.
Aztán 11.00-kor lenne egy fél órás videóhívásom, és itt már totál sötét a kamerakép... pedig semmit nem állítottam el, semmit nem nyomtam meg!
Ha bezárom a messenger ablakot, és az illetőt próbálom újra hívni, akkor ugyanez van. Sötét a kamerakép (kicsit látni csak ahogy mozgok, kb tök koromsötét minden... )
Próbáltam hogy kikapcsolom, újraindítom a laptopot, de semmi.
Hétfő délelőtt, koradélután már lehetetnem használnom a videóhívás funkciót...
aztán kinyomoma laptopot, kedden délután 13.00kor megint lenne egy videóhívás, ott már megint tökéletesen, jó kameraképpel működik.
Mi lehet a baj?
Acer-Aspire3-A315-53 laptop.
25/l
Windows 10?
Másik programmal/böngészővel is jelentkezik a probléma?
Pl. ha Messenger-ben sötét. akkor itt is? [link]
A kamera programban próbálnám ki ezt:
Start menü > keresd meg a listában a Kamera applikációt és indítsd > bal felső sarokban klikk a fogaskerékre > legörgetve a "flicker reduction" beállítást állítsd át 50Hz-ről 60Hz-re.
Egyébként ez nekem szoftveres (driver/Windows/Messenger) hibának tűnik, - pláne, ha először akár órákig jól működik.
Esetleg kamera driver-ből is megnéznék régebbi verziót.
Javítás:
Közben a gyártó weboldalán is rákerestem régebbi webkamera driver-re, és a laptop frissítései között találtam egy ezzel összefüggőt:
"Fix Tech-Front camera dim issue after a period of usage."
"Az előlapi kamera elsötétülési problémájának javítása egy bizonyos ideig tartó használat után."
Középen klikk a "BIOS/Firmware(6)" elemre > görgess le legalulra > töltsd le > csomagold ki > a kicsomagolt "CameraFirmwareUpdatedTool" fájlon jobbegérgomb > Futtatás rendszergazdaként > kövesd a lépéseket. (valószínűleg csak tovább-tovább gombok)
A rendszer újraindítására szükség lehet.
Kimaradt:
A frissítésnél írják a kamera hardverazonosítóját: USB\VID_0408&PID_A031&REV_006
Ennek egyezését azért ellenőrizném a frissítés futtatása előtt.
Start menün jobbegérgomb > Eszközkezelő > Képeszközök kategórián duplaklikk > HD Webcam (vagy hasonló) elemen duplaklikk > fent Részletek fül > "Tulajdonság" mezőben válaszd ki a "Hardverazonosítók"-at, majd alatta vesd össze az egyik sor értékét a fentivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!