Ha a számítógép nem képes gondolkodni, hogy tud a digitális fényképezőgép arcokat felismerni?
Figyelt kérdés
Lehetetlennek gondoltam, de legnagyobb megdöbbenésemre valóban működik. Ami azért is kivitelezhetetlennek tűnik, mert nincs két egyforma arc, fény és kompozíció egy fotó elkészítésekor.2010. szept. 28. 22:30
1/4 anonim válasza:
Bonyolult matematikai algoritmus a képfelismerés... Több ezer oldalas könyvek szólnak róla :)
2/4 anonim válasza:
A számítógépek is képesek "Gondolkodni" és a fényképezők is "Arcot felismerni". Azért raktam " " közé mert egyik sem valódi gondolkodás/arcfelismerés csak egy okor programozó sok idejének pazarlása :) Írtak egy (vagy több) eljárást az adott célra. :)
A Windows súgó is válaszol a legtöbb kérdésre. (Bár általában teljesen használhatatlan a válasz de mégis válasz.)
3/4 anonim válasza:
Bár nincs két egyforma arc, azért több dologban megegyeznek. Van szemük, fülük, orruk, stb, ezek távolságának aránya is nagyjából állandó, az arc egyes részeinek árnyalatai is jellegzetesek, a gép megkeresi az ilyen mintára illeszkedő dolgokat, aztán azt mondja rájuk, hogy arc. Persze ennél kicsit komolyabb a dolog.
4/4 anonim válasza:
De azért ez az arcfelismerés még nem tökéletes. Panasonic TZ-10-es gépem van, betanítottam neki a saját és haverom arcát. Utána lefotóztam őt, és azt írta ki, hogy én vagyok:)..és egyébként is elég ritkán szokta felismerni, hogy kit fotózok le, csak magát az arcot találja meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!