Melyik progival tudnám egy képről leolvasni a betüstílust?
Hali.
Olyan progira lenne szükségem, amivel megtudnám állapítani egy képről hogy milyen szövegstílussal készült.
szerintem ijen nincsen mert ha szöveglenne!!
akkor alapból kiadja de azt a progi csak képként dolgozza fel!!
szerintem te az lehetnél:):):)
már bocsi én aaz ilyet úgy csinálnám hogy azt a szöveget leírnám az alap betűtípussal majd addig változtatnám a típust amíg ugyanazt nem kapom!!!
:)
ha a "betüstílus" meghatározás alatt a karakter, (fonts) típusát érted, akkor ki kell, hogy ábrándítsalak, mert olyan program NEM létezik, ami egy képről meg tudja határozni a képen található betűk, karakterek típusát!
(olyan létezik, hogy a képről a szöveget lementi, word doc, vagy TXT fájlba.)
pl. Abbyy FineReader
vagy olyan ami kilistázza a gépedre telepített fonts-ok típusát és megjelenítési képét, pl.:
Nem tudom, van-e ilyen, de nem lehetetlen csinálni.
Annyi az egész, hogy megnézi a karakter bitképét, majd elkezdi összehasonlítgatni a betűtípusok betűkészletével (bitképként). Ha van egyezés, megvagyunk. Kellően nagy betűtípuskészlettel és idővel (feltéve, hogy a kép torzításmentes) meg lehet találni a keresett típust.
Vagy manuálisan:
egyszer az interneten láttam (sajnos a címre nem emlékszem) egy oldalt, ami kérdéseket tesz fel a betűkről (angolul), és a válaszok alapján megmondja a típust. Ha valaki megtalálja az oldalt, szóljon, engem is érdekelne a címe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!