Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows verzió kiderítése,...

Windows verzió kiderítése, hogyan? Több lent.

Figyelt kérdés

Acer Aspire E3-111 nem hajlandó elindulni. Ki vettem a HDD-t és külső meghajtóként felraktam a másik laptopra. Minden látható, üzemel a HDD Feltételezem egy teljes frissítés okozta a hibát ami miatt nem indul a gép, mert van Windows.old mappa is, valamint $WINDOWS.~BT\ mappa is.

Kérdés, hogyan tudnám kideríteni, milyen Windows volt ez amíg működött? Nyilván azt sejtem, hogy nem XP már a gép korából is de Win 8 vagy 8.1 esetleg Win10 vajon melyik?

Illetve így a fájlok között böngészve meg állapítható-e, hogy jogtiszta volt-e? Ha igen mi volt az aktiváló kulcs vagy esetleg utalás arra, hogy digitális licencel aktiválták.

Ha már szét kaptam adnék még neki + RAM-ot elvileg 8GB is kezel, és a HDD helyett SSD menne bele. Reményeim szerint ha volt rendesen aktiválva, akkor nem lesz szükség kulcsra, mert felismeri az első netre csatlakozáskor. De erről nincs most infóm.

Köszönök minden építő választ.

2022. okt. 16. 09:07
 1/10 anonim ***** válasza:

C:\Windows\System32 mappában futtasd a winver.exe-t.

Egy ilyen adattáblát tartalmaz:

[link]

A kulcs nincs plaintextben csak úgy berakva egy mappába, a regedit tárolja. Ezt kiolvasni már körülményesebb, de itt írnak offline módszereket amihez nem kell futtatnod a rendszert:

[link]

2022. okt. 16. 09:37
 2/10 anonim ***** válasza:

Windows termékkulcs megkeresése:

cmd parancssor futtatása - parancs:

wmic path softwareLicensingService get OA3xOriginalProductKey

2022. okt. 16. 10:03
 3/10 anonim ***** válasza:
#2: ez a saját rendszerét adja vissza, nem a csatlakoztatott külső meghajtón lévőt.
2022. okt. 16. 10:51
 4/10 anonim ***** válasza:
Megnézed milyen matrica van ráragasztva.. ;P
2022. okt. 16. 10:54
 5/10 A kérdező kommentje:
Szia, nincs matrica. Ha jól emlékszem manapság már nem is kell.
2022. okt. 16. 15:52
 6/10 A kérdező kommentje:
Sajnos a külső csatlakoztatott meghajtón is a Windows/System32/Winver.exe is az én gépem verzióját adja vissza, hiszen alul azt írja a termék jogos felhasználója és az én e-mail címem van ki írva.
2022. okt. 16. 15:58
 7/10 anonim ***** válasza:
Megnézed a számlát ha ennyire nem emléxel rá...
2022. okt. 16. 16:13
 8/10 anonim ***** válasza:
2022. okt. 16. 17:04
 9/10 A kérdező kommentje:
Nekem nincs erről számlám, de gyanítom a haveromnak a tulajnak sincs már meg.
2022. okt. 16. 17:24
 10/10 anonim ***** válasza:
Akkor megkérded tőle..?
2022. okt. 16. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!