Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Lehet még használni valamire...

Lehet még használni valamire a dos 6.22?

Figyelt kérdés
2022. okt. 8. 11:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Persze, pl mindenre amire akkor is lehetett.
2022. okt. 8. 12:20
 2/6 anonim ***** válasza:
74%
Természetesen. Mivel nincsenek driverek, közvetlenül eléred a hardvert, nagyon jó diagnosztikai eszközök léteznek rá, amik Win vagy Linux alatt a driverek jelenléte miatt nem tudnák úgy elérni és tesztelni a hardvert, mint DOS alatt.
2022. okt. 8. 13:32
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Akkor már inkább ott a FreeDOS..
2022. okt. 8. 14:53
 4/6 anonim ***** válasza:

"Mivel nincsenek driverek"

Vannak - lásd például:

[link]

lásd config.sys:

[link]

DEVICE/DEVICEHIGH direktíva.

"Win vagy Linux alatt a driverek jelenléte miatt nem tudnák úgy elérni és tesztelni a hardvert"

Van lehetőség a hardverek direkt elérésére - nehezebb, de megoldható:

[link]

2022. okt. 8. 15:47
 5/6 anonim ***** válasza:

A múltkor pl került hozzám kettő AM2-es alaplap, hogy frissítsem a biosát. Nagyon régről van nekem egy MS Dos indító cd-m, amit még az előző életemben kreáltam. Most nagyon jól jött, mert csak ennek a segítségével tudtam a biost frissíteni. Egy IDE-s cd olvasó és egy merevlemez segítségével pillanatok alatt meg volt.

Másik, amire még szoktam használni, adatmentés. A DOS-os indító cd-m olvassa az NTFS particiót, így ha nincs más lehetőség, egy FAT32-es merevlemezre adatokat tudok lementeni NTFS hdd-ről.

Úgyhogy elég sok mindenre lehet még használni.

2022. okt. 8. 15:51
 6/6 anonim ***** válasza:
43%
Friss Rufus friss freeDos-t ír egy boot pendribera és arról futtatható az ilyesmi. Internetezni meg már nem akarok dos alól... :)
2022. okt. 8. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!