Program ami automatikusan szerkeszti egy mappába kerülő képeket?
Elvileg ImageMagick képes lehet erre, de az nagyon kódolós nyelvezetű, amihez nem értek. Hogy van-e más lehetőség, vagy hogyan álljak neki ehhez imagemagick-ben?
Tehát telefonnal készítek képet. Ez azonnal a gépre kerül egy mappába. Eddig OK
Ezekre van szükségem:
- képméret csökkentés, ~5 megapixel, és jpg tömörítés ~65%
- forgatás EXIF adatok alapján (mivel a program amibe beolvasom majd a képeket, az nem képes rá, viszont a fotózott témám kb 60%-ban függőleges, tehát jó lenne, ha nem kéne manuálisan helyükre forgatnom a képeket)
- a változások a mappába kerülést követően max ~1 percen belül történjenek meg automatikusan
Ha valakinek van bármi tippje, azt köszönöm!
Okés, közben találtam:
imBatch
Meg tudja csinálni ezeket a dolgokat... kicsit bonyesz, de legalább gui-n van, így ki tudtam silabizálni, hogy mit merre... hozzáadtam egy resize, egy rotate (based on exif kipipálva), és egy save as funkciót, utóbbiban lehet a jpg compression-t állítani
Illezve egy folder monitoring, 5s ellenőrzési időközönként.
Elvégzi rendesen a feladatot. Kicsit lassúcsak, így ösztönöznek, hogy fizess a teljes verzióért, ami már többszálasan csinálja a feldolgozást.
Közben végre találtam egy gcam port-ot a telefonomra, amiben van beállítási lehetőség 70%-os jpg tömörítésre, és a medium quality beállítás mellett 5MP méretben készít képet, tehát általában így 1MB alatt vagyok, így ezeket a feladatokat nem is kell rábíznom a gépre.
Viszont mivel a forgatás maradt exif adat alapján, így az még marad bent egyelőre az imbatch-ben... majd holnap kitapasztalom.
"Elvileg ImageMagick képes lehet erre, de az nagyon kódolós nyelvezetű"
Nem olyan bonyolult. Tegyük fel van egy könyvtárad - ide kerül a szkript - azon belül egy "in" és egy "out" nevű alkönyvtárad (az "in" alkönyvtárba érkeznek az új képek, az "out" alkönyvtárba a konvertáltak).
Ez esetben Windows alatt ennyi batch fájlt kell írnod:
* [link]
a három parancssori kapcsoló leírása:
* átméretezés: [link]
* minőség: [link]
* forgatás: [link]
vagy a convert helyett mogrify segítségével egy sor a konvertálás:
mogrify.exe -path out\ -format jpg -resize @5000000 -quality 65 -auto-orient in\*.jpg
nem kell for ciklussal végigmenni a fájlokon
Az időzítésre meg ott a Windowsba épített Feladatütemező (Taskschd.msc).
Wow, köszi 4-es a részletes írást!
Megpróbálkozom vele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!