Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Program ami automatikusan...

Program ami automatikusan szerkeszti egy mappába kerülő képeket?

Figyelt kérdés

Elvileg ImageMagick képes lehet erre, de az nagyon kódolós nyelvezetű, amihez nem értek. Hogy van-e más lehetőség, vagy hogyan álljak neki ehhez imagemagick-ben?

Tehát telefonnal készítek képet. Ez azonnal a gépre kerül egy mappába. Eddig OK

Ezekre van szükségem:

- képméret csökkentés, ~5 megapixel, és jpg tömörítés ~65%

- forgatás EXIF adatok alapján (mivel a program amibe beolvasom majd a képeket, az nem képes rá, viszont a fotózott témám kb 60%-ban függőleges, tehát jó lenne, ha nem kéne manuálisan helyükre forgatnom a képeket)

- a változások a mappába kerülést követően max ~1 percen belül történjenek meg automatikusan

Ha valakinek van bármi tippje, azt köszönöm!

2022. szept. 26. 11:29
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez simán scriptelhető, kész programot nem tudok rá.
2022. szept. 26. 13:43
 2/5 anonim ***** válasza:
Programot erre én sem tudok, de pl az XnView-ban van egy olyan lehetőség az Eszközök menüpont alatt, hogy Összetett konvertálás. Ezt ugyan neked kell megcsinálni, de az Általános fülön hozzáadhatod a fájlokat, beállíthatod a jpeg minőségét és a mentés helyét. Az Átalakítás fülön pedig megadhatod, hogy mit csináljon a fájlokkal. Amiket te akarsz, azokat is meg lehet csinálni. De ahogy mondom, ez nem automatikus, ezt neked kell megcsinálni. Viszont, ha hozzáadtál akármennyi képet, azokon egyszerre elvégzi a beállított műveleteket.
2022. szept. 26. 13:55
 3/5 A kérdező kommentje:

Okés, közben találtam:

imBatch

Meg tudja csinálni ezeket a dolgokat... kicsit bonyesz, de legalább gui-n van, így ki tudtam silabizálni, hogy mit merre... hozzáadtam egy resize, egy rotate (based on exif kipipálva), és egy save as funkciót, utóbbiban lehet a jpg compression-t állítani

Illezve egy folder monitoring, 5s ellenőrzési időközönként.

Elvégzi rendesen a feladatot. Kicsit lassúcsak, így ösztönöznek, hogy fizess a teljes verzióért, ami már többszálasan csinálja a feldolgozást.

Közben végre találtam egy gcam port-ot a telefonomra, amiben van beállítási lehetőség 70%-os jpg tömörítésre, és a medium quality beállítás mellett 5MP méretben készít képet, tehát általában így 1MB alatt vagyok, így ezeket a feladatokat nem is kell rábíznom a gépre.

Viszont mivel a forgatás maradt exif adat alapján, így az még marad bent egyelőre az imbatch-ben... majd holnap kitapasztalom.

2022. szept. 26. 19:26
 4/5 anonim ***** válasza:
77%

"Elvileg ImageMagick képes lehet erre, de az nagyon kódolós nyelvezetű"

Nem olyan bonyolult. Tegyük fel van egy könyvtárad - ide kerül a szkript - azon belül egy "in" és egy "out" nevű alkönyvtárad (az "in" alkönyvtárba érkeznek az új képek, az "out" alkönyvtárba a konvertáltak).

Ez esetben Windows alatt ennyi batch fájlt kell írnod:

* [link]

a három parancssori kapcsoló leírása:

* átméretezés: [link]

* minőség: [link]

* forgatás: [link]

vagy a convert helyett mogrify segítségével egy sor a konvertálás:

mogrify.exe -path out\ -format jpg -resize @5000000 -quality 65 -auto-orient in\*.jpg

nem kell for ciklussal végigmenni a fájlokon

Az időzítésre meg ott a Windowsba épített Feladatütemező (Taskschd.msc).

2022. szept. 26. 23:32
 5/5 A kérdező kommentje:

Wow, köszi 4-es a részletes írást!

Megpróbálkozom vele.

2022. szept. 29. 10:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!