Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mobiltelefon, mint Kártyaleolv...

Mobiltelefon, mint Kártyaleolvasó telepitése?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy hogy tudom a Samsung Galaxy S7 telefont mint kártyaleolvasót használni? Összeszeretném kötni a Windows 10-zel, de azt irja nincs megfelelő kártyaleolvasó telepitve, hiába van USB-vel összekötve, a számitógéphez kéne olyan driver, amitől felismeri, hogy a mobil a kártyaleolvasó. De ilyet viszont sehol se találok, amiket próbáltam az nem működik. Maga a telefon beolvassa a kártyát, ha app-on csinálom, van benne NFc funkció. Köszönöm előre is!
2022. szept. 26. 09:01
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A telefonban kell engedélyezni az USB adatátvitelt.
2022. szept. 26. 09:33
 2/9 anonim ***** válasza:
23%

Most komolyan, miért akarod a bal kezeddel vakarni a jobb füledet?

Ahelyett, hogy ezzel szivatod magad, vegyél egy rendes kártyaolvasót a géphez!

2022. szept. 26. 09:38
 3/9 A kérdező kommentje:
Kedves 2-es. nem a véleményed kérdeztem, de köszi a hozzászólásod, ezt én is tudom...ha nincs hasznos válaszod, minek szólsz hozzá?
2022. szept. 26. 09:46
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
#2 Igen. És akárhányszor a telefonban levő kártyáról kell valamit a gépre másolni, vagy fordítva, szedje ki a kártyát a telefonból tegye bele az olvasóba, majd ha végzett vegye ki a kártyát az olvasóból és tegye vissza a telefonba. Pláne, hogy a telefont minden kártya ki és berakásnál ki és be kell kapcsoloni. Tényleg sokkal egyszerűbb, mint a töltőkábelt egyszerűen rádugni a gépre, engedélyezni a telefonban a fájlátvitelt és már mehet is a másolás.
2022. szept. 26. 09:47
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

#4 Bocsánat, de a kérdező azt írta, hogy kártyaolvasóként akarja használni a telefont. Ez nyilvánvalóan azt jelenti, hogy a telefonba akarja betenni a kártyákat és azok a tartalmát a gépre másolni, nem pedig azt, hogy a telefonban amúgy állandóan benne lévő kártya tartalmát akarja elérni. Ha erről van szó, akkor a kérdező nem fogalmazott jól.

Ha a kártyákat akarja cserélgetni, arra a külső kártyaolvasó a célszerű. Ha a telefonról/ra akar adatot másolni, ahhoz meg minek egyáltalán a kábeles csatlakozás? Wifin vagy bluetooth-on át lehet küldeni az adatokat, nomeg okos ember eleve a felhőbe ment mindent a telefonról, szóval fölösleges manuálisan másolgatni.

2022. szept. 26. 09:58
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

Milyen kártyáról van szó..?

Ha Magyar kártyáról akkor tartsd a kamerája elé a pikk ászt.

Ha bankkártyáról akkor a mágnescsíkot húzd el a képernyő előtt.

Ha a személyi rfid kódjáról arra ugyan alkalmas, de nincs jogosultságod.

2022. szept. 26. 10:14
 7/9 anonim ***** válasza:

#5 Valóban a kérdező nem fogalmazott egyértelűen. Egy telefonban a kártyákat ki-be rakosgatni valóban nem a legpraktikusabb, erre a külső kártyaolvasó a legjobb.

A wifi és a bluetooth tényleg paraktikus. Mindamellett wifi hálózat még csak-csak van ma már szinte minden háztartásban, de ha asztali gépe van a kérdezőnek, abban nincsen alapból.

Okos ember valóban mindent a felhőbe ment a telefonjáról. És ha nincsen mobilnetje? Ez sem derült ki a kérdésből. Szerintem nem véletlenül akar kártyáról másolgatni.

2022. szept. 26. 10:20
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a kérdésben meg lett említve az NFC, így azt feltételezem, hogy nem SD kártyát akar olvasni a kérdező, hanem a telefont "rendes" (smartcard) kártyaolvasóként akarja használni.

Annó én is szerettem volna ilyet, és csak ezt találtam:

[link]

Ez inkább egyfajta "proof of concept" dolognak tűnik, mint valódi terméknek, de nekem működött, és ennyi elég volt. Amúgy én az e-személyi dologgal használom, és működik Windowson és Linuxon is.

Feltenni kicsit kalandos, ha olyat akarsz, ami egyszerűen működik, akkor lehet, hogy venni egy kártyaolvasót tényleg egyszerűbb :)

Windowson a következőket kell tenned:

Töltsd le innen a drivert: [link]

Itt a "virtualsmartcard-x.x" alatt levő dolog a barátod, ez jelenleg virtualsmartcard-0.8_win64.zip. Töltsd le, és csomagold ki. Van benne egy tanúsítvány, azt be kell importálnod, mint megbízható legfelsőbb szintű hitelesítésszolgáltató (a számítógép szintjén), különben nem fog lefutni a telepítő. A tanúsítvány importálása után indítsd el a BixVReaderInstaller.msi-t. Ez telepítés közben megijed a virtuális kártyaolvasó drivertől (akkor is, ha telepítve van a tanúsítvány -- ha nincs, akkor idáig el sem jutsz), ott mondani kell neki még egy "Igen"-t.

Nézd meg, hogy lett-e a c:\Windows könyvtárba egy "BixVReader.ini" fájl. Ha igen, akkor nyertél, ha nem, akkor csinálj egyet. Ha csinálni kell egyet, akkor ezt írd bele:

[Driver]

NumReaders=1

[Reader0]

RPC_TYPE=2

VENDOR_NAME=Virtual Smart Card

VANDOR_IFD_TYPE=Virtual_PCD

TCP_PORT=35963

Lehet, hogy kell neki újraindítás is, már régen volt, nem emlékszem :)

Kell hozzá egy mobilos kliens is, annak a telepítése sem egyszerű. Az egyik út, hogy felteszed az F-Droidot ( [link] ), és beolvasod a QR kódot innen: [link] (és közben jóváhagyod a "jajistenem, ez bizony nagy veszély" kérdéseket), vagy letöltöd az APK-t innen: [link]

Az APK letöltése a nem annyira jó módszer, mert nem tudod automatikusan frissíteni az appot.

Ha megvan az app, akkor azzal a telepítő mellett levő vpcd-config.exe által kitett QR kódot olvasd be, vagy gépeld be neki az IP címet és a portot (ami alapértelmezetten 35963). A Windows tűzfalon nyisd ki a portot kézzel, mert ha jól rémlik, a telepítő nem teszi ezt meg automatikusan.

Elvileg ennyicske, ha mindezt megcsinálod, akkor működni fog a kártyaolvasás.

2022. szept. 26. 10:33
 9/9 anonim ***** válasza:
47%

"wifi hálózat még csak-csak van ma már szinte minden háztartásban, de ha asztali gépe van a kérdezőnek, abban nincsen alapból."

Wifi nincs, de kábel igen. És mivel ugyanazon a routeren csücsül, eléri a telefont a wifin keresztül. PC->Kábel->Router->Wifi->Telefon és vissza.

"És ha nincsen mobilnetje?"

Ki a fene az, akinek 2022-ben van okostelefonja, de nincs mobilnetje?!

Nem mellesleg be lehet állítani a szinkronizálást úgy is, hogy csak wifin menjen és akkor kis késéssel ugyan, de szintén fel tudja küldeni a felhőbe az adatokat.

2022. szept. 26. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!