Ennek mit lehet tenni (windows 10) a betűszín átváltozott feketére az asztalon amúgy ugye fehér lenne és sötét háttérrel nem lehet kiolvasni.Lehet valahol betűszínt állítani vagy ilyesmi?
Nos annyira rájöttem,hogy megváltoztattam a háttérképet aztán vissza ami volt és fehér lett minden betű,viszont újraindításnál megint fekete mi okozhatja ezt?
Kontrasztos témát választva talán állítható, de az egész rendszer kinézete elég fapados lesz.
Másik lehetőség, hogy sötét háttérnél fehér, világosnál pedig fekete legyen a szöveg.
Ehhez jobbegérgomb a Start gombon > "Rendszer" menüpont > legalul: "Speciális rendszerbeállítások" > legfelső "Beállítások" gomb > a listában legalul vedd ki a pipát a "Vetett árnyék az Asztal ikoncímkéin" elemnél > OK > a rendszer újraindítása után elvileg már látszik.
Kis segítség: [link]
Most megint kipróbáltam, - és ki-, utána meg bekapcsoltam a vetett árnyákot, - erre nem akart eltűnni...
Szóval újraindítottam az asztalkezelő rendszerfolyamatot, (Feladatkezelő > Folyamatok fül > lista végén jobbegérgomb a "Windows Intéző" elemen > Újraindítás) - és megjavult, bár nem teljesen.
Csak az egyszínű háttérnél vált fekete-fehér között, háttérképet beállítva nem. (pedig biztosan emlékszem, hogy talán egy éve állítottam be egy ismerősnél, és akkor működött képekkel is)
Szóval üres Asztalon jobbegérgomb > Személyre szabás > Háttért állítsd Képről Egyszínűre, majd sötét színnél a szöveg fehér lesz > válts vissza Képre és úgy marad.
Nekem meg a hülye program telepítése előtt bármilyen háttérképet berakva rendesen fehérek voltak a betűk,a program törlése után meg elkezdte ezt a szarakodást.
Igen a leírtat csináltam én is csak kicsit fura,hogy akkor minden indítás után ezt kell csinálni.
Az asztalkezelő folyamat bogaras (bugos), időnként újra kell indítani.
Remélhetőleg nem minden rendszerindítás után, csak jóval ritkábban.
Ha minden indulásnál visszaáll, akkor a gyors rendszerindítást próbálnám kikapcsolni. (ugyanitt visszakapcsolható, ha nem válna be)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!