Melyik linux rendszer lenne érdemes felraknom?
Figyelt kérdés
Adott egy régi laptop (i7 620m, 4GB ram, ssd, integrált vga) most win10 van rajta de nem igazán vagyok megelégedve a rendszer sebességével, bővíteni nem lehet a laptopot, így gondoltam kipróbálnám a linuxot, méghozzá a zorin os-t, ezt ajánlották.2022. szept. 10. 09:20
1/8 Pelenkásfiú válasza:
Nem ismerem a Zorint, de Ubuntu alapú és egyre népszerűbb, valamint azt írják, hogy "with a simplified desktop experience that takes the best from Windows, macOS, and Gnome", szóval hajrá!
2/8 anonim válasza:
Nekem hasonlóan régi laptopon a Linux Mint Cinnamon tetszik a leginkább. Ennek a kezelőfelülete is hasonlít a Windowséra, és magyar nyelvű.
3/8 anonim válasza:
A klasszikus Ubuntu vagy Debian szerintem megfelel. Bár csodát ezektől se várj, annyiban jobbak, hogy nem eszik meg alapjáraton annyi memóriát mint a Windows, így több marad a programoknak, ezáltal a böngésző nem fog egy-két tabtól is hátast dobni. De olyat ne várj tőle, hogy a háttérben van 4 tab ami dolgozik is, tehát nem inaktív, közben meg egy ötödiken böngészel, ez ugyanúgy lassú lesz mint Windows alatt.
4/8 anonim válasza:
Nekem 2. generációs i5-ös laptopomon Kubuntu fut. Én meg vagyok vele elégedve.
5/8 anonim válasza:
Nekem az <a href="https://ubuntu-mate.org">Ubuntu MATE</a> vált be a legjobban, de az <a href="https://elementary.io">ElementaryOS</a> is nagyon jó.
6/8 anonim válasza:
Bocsi #5 miatt, azt hittem, rendereli a HTML-t.
7/8 SIDLER22 válasza:
Próbáld ki a Manjarot KDE felülettel.
8/8 anonim válasza:
Valami olyat válassz, amihez van Xfce, Lxde vagy Lxqt asztali környezet, mert azok kifejezetten gyengébb hardverekre valók. Pl Linux Mint vagy Zorin Xfce változata (Zorinnál a Lite edition), vagy Xubuntu, Lubuntu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!