Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan lehet Vista után Xp-t...

Hogyan lehet Vista után Xp-t telepíteni?

Figyelt kérdés
Kaptam egy lap topot amin Vista van de mivel nekem az nem igazán jön be ezért Xp-t akartam volna feltenni. Tegnap próbáltam feltenni, miután a telepítő elindult bejött egy ablak ahol lehet választani 3 lehetőség nélkül -> telepítés, javítás, kilpépés. Sajnos a telepítés és javítás pontokat nem tudtam választani, kaptam egy olyan üzenetete hogy a telepítő nem talált merevlemezt ahova telepíteni tudná az Xp-t. Gondolom a Vista zavart be és az miatt nem tudom telepíteni az Xp-t, vagy...???
2010. szept. 24. 08:10
 1/6 anonim ***** válasza:
mindesetre a vistát ne szedd le, mert akkor elszáll a garancia
2010. szept. 24. 08:21
 2/6 anonim ***** válasza:

Az XP telepítő lemeze nem tartalmazza a laptopban lévő SATA merevlemez meghajtóprogramját, ezért azt nem látja. Szerintem a legértelmesebb, lépésről-lépésre leírást a probléma megoldására itt találod. A napokban telepítettem fel az XP-t ezek alapján:

[link]

2010. szept. 24. 08:39
 3/6 anonim ***** válasza:

Elszáll a garancia? Ilyen bolondságot még nem hallottam. A garanciát nem az operációs rendszere adják, hanem a hardwerre, azt teszel rá amit akarsz, max ammyi hogy kifizetted az operációs rendszert is a géppel, ha letörlöd lemondasz róla. Lehet biztonsági mentést készíteni róla, javaslom tedd meg. AZ XP pedig ezért nem látja, mert nem ismeri az AHCI módot, állítsd át a BIOSBAN IDE módra, lehet valami ilyet látsz hogy IDE compatibly, vagy valami hasonlót.

Nincs nagy sebsségbeli különbség egyébként.

Olvasd ezt el, it tkicsit bővebben van kifejtve.

[link]

2010. szept. 24. 08:47
 4/6 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Az előttem szóló linkje a SATA driver XP-be integrálását javasolja. Az igazsághoz hozzátartozik a következő: az IDE móddal szinte semmit nem veszít az ember, de a cégnél egy LENOVO professzionális thinkped-del úgy jártunk, hogy minden ment símán,de amikor egy VPN távoli elérést biztosító programot (nem jut eszembe e neve) telepítettünk, elszállt a gép kék halállal. De ez egy eset. Úgyhogy nyugodtan állítsd át a BIOSt.
2010. szept. 24. 08:54
 5/6 P.O.C. ***** válasza:

A másodiknak (08:39)

----

Nem a merevlemeznek kell driver, hanem a merevlemezvezérlőnek. A parancssoros hókuszpókusz helyett meg van egyszerűbb módszer is az nLite, leírás:

[link]

A kérdezőnek:

Laptopok esetében tényleg nem sok értelme van az AHCI módnak, de sajnos rengeteg új típussal találkoztam már, aminek a BIOS-ába egyszerűen nem lehet beállítani az IDE módot, tehát ez esetben csak a driver integrálás jöhet szóba.

2010. szept. 24. 09:14
 6/6 anonim ***** válasza:

Kedves P.O.C.!

Igazad van, a "vezérlő" szó véletlen(!) lemaradása nagy zűrzavart okozhatott volna a kérdezőnek a probléma megoldásában...

2010. szept. 24. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!