Hogyan készítsek Hordozható Linuxot külső SSD-re?
Figyelt kérdés
Régóta kísérletezek vele de a GRUP sosem működik2022. aug. 18. 11:33
1/7 anonim válasza:
GRUB az, nem GRUP. Simán fel kellene tudjad telepíteni pedig, annyi hogy GRUB-ot ugyanarra a lemezre tedd. Én is tettem fel Linux Mint-et külső SSD-re gond nélkül.
2/7 anonim válasza:
Simán felmásolod a Linux Mint telepítő iso tartalmát egy fat32 pendrivera, és kész is.
Persze ez csak "live" rendszer lesz, de én pont így szeretem.
[link] 🙄
3/7 A kérdező kommentje:
2/2
Köszi!
"Live" rendszerben meg van de én szeretném egy külső SSD-re telepíteni. Fel is raktam csak a grub nem működik, így nem tudok választani a win. és lin. között mindíg be kell mennem a boot rendszerbe.
2022. aug. 18. 15:24
4/7 anonim válasza:
"nem tudok választani"
Nem érdemes az oprendszert ebbe belekeverni. Az alaplap ezt megoldja, nem kell belépni a biosba. (Nálam post alatt F11)
5/7 anonim válasza:
#3 Ha külsőre telepíted akkor igen, lesznek bajok GRUB-al, elvégre akármilyen gépre rákötheted így GRUB-nak fingja sem lesz arról hogy épp hol van más oprendszer. Úgy telepítettem fel SSD-re Linux-ot hogy minden más meghajtót lehúztam a gépről. Így egyrészt nem kellett azzal törődnöm hogy GRUB máshova települne, másrészt a GRUB csak a Linuxról fog tudni. Aztán ha erről akarok bootolni akkor POST alatt Boot selection-re nyomok, és a listából kiválasztom az SSD-t. Nem kell BIOS(UEFI)-ba lépni.
6/7 Tom Benko válasza:
Hát nem így. Kell a külső SSD-n egy bootolható partíció, oda a GRUB mehet, és a számítógépet fel kell készíteni külső meghajtóról való bootolásra. Ez általában alapból megvan.
7/7 anonim válasza:
Mi a project célja?
Lehet egyszerűbb ma már windows alatt. Live esetén ott a HBCD-PE pendrivera, de akár usbssdre tehetsz teljes értékű win10-et is (bitlocker titkosítva is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!