Milyen fájlkezelő alkalmazást használtok, ajánltok? (Windows)
Tippek, előnyök-hátrányok? Vagy maradni a Windows fájlkezelőjénél nem hatékony?
Régebben csak a Total Commanderrel volt tapasztalatom, ez mai napig elfogaható alternatíva vagy vannak már jobbak?
Amelyik Neked bevált.
Nekem a windows sajátja + Total.
Én maradok a Total Commander mellett. Nekem bevált.
De van ingyenes alternatívája pl a Free Commander és más is, de nekem nem jöttek be.
Igaz, már pár éve nem használok Windowst, de oprendszertől függetlenül mindig valamilyen kétpaneles fájlkezelőt használtam/használok. Anno DOS alatt Norton Commander (a Volkov is jó volt, csak azt később ismertem meg), Windows alatt Total Commander, bár kacérkodtam a FAR Managerrel is. Most Linux alatt meg Midnight Commander.
Az érveim egyszerűek és kézzelfoghatóak: ezekkel a fájlműveletek előkészületei nagyon gyorsan mennek, és nagyon kényelmesek. Persze, "bele kell tanulni", és ez az, ami miatt sokan nem szeretik. Na, nem mintha olyan sok időről és ismeretanyagról beszélnénk. A billentyűzettel meg potenciálisan sokkal gyorsabban lehet dolgozni, mint ahogy az egérrel bohóckodik az ember.
Én leginkább Far Managert használok. Sok dologban okosabb, mint a TC, pl makrózható.
TC-t akkor használok, ha egyforma fájlokat kell keresni, mert ezt a Far Manager nem tud...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!