Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Win7 laptopot hogyan tudom...

Win7 laptopot hogyan tudom beállítani hogy minden nap éjfélkor automatikusan és feltétel nélkül kikapcsoljon?

Figyelt kérdés
Elalszok filmezés közben, reggel meg elfelejtem kikapcsolni és feleslegesen megy napokat.
2022. aug. 6. 16:59
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

És ha mégis ébren maradsz és néznéd a filmet, erre lekapcsol az egész? Ha intervallumhoz kötöd és nem fix időhöz, lehet jobban jársz. Például a film indítása előtt beírsz egy parancsot, hogy 3 óra múlva kapcsoljon ki, így mindegy mikor kezded a filmet és milyen hosszú, annál nagyobb időszakot adsz meg. Ez csak 1 darab parancs a cmd-be vagy futtatás ablakba:

shutdown -s -t 10800

(azaz álljon le [shutdown] a helyi gép [-s] 10800 másodperc múlva [-t 10800]).

Ha nem szoktak a futtatás parancsot használni, akkor ott marad utolsó bejegyzésként, így legközelebb csak egy Winkey+R kombinációt kell nyomni és leokézni, hogy induljon a 3 órás számláló. Természetesen annyi másodpercet adsz meg amennyit akarsz.

2022. aug. 6. 17:10
 2/3 Noren1989 ***** válasza:
Maradaz, h szkriptet írsz rà egy batch file-ban.
2022. aug. 6. 21:29
 3/3 anonim ***** válasza:
19%
2022. aug. 6. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!