Telepített Linux könnyen átmigrálható másik rendszerre, másik HDD-re? (bővebben lent)
Egy telepített Linux rendszer (40 GB-s IDE HDD-re) könnyen migrálható mondjuk egy 500 GB-s SATA HDD-re?
Tudom hogy van UUID alapú lemezkezelés, a fstab-ot nem tudom például át kell -e írni és a kernel "initrd" miképpen módosul meg persze a grub betöltő stb.
A /etc/fstab-ban azért, hogy fel tudja mount-olni a fájlrendszert.
Meg gondolom a grub beállításaiban is kell módosítani valamit.

Nem a 'hol' volt a kérdés hanem a 'minek'...
De inkább költői kérdés volt. Nincs szükség rá klónozáskor ha a régi lemezt lehúzod utána vagy törlöd a partícióit.
"Nem a 'hol' volt a kérdés hanem a 'minek'..."
A rendszer működése, fájlrendszer felcsatolása miatt.
"De inkább költői kérdés volt. Nincs szükség rá klónozáskor ha a régi lemezt lehúzod utána vagy törlöd a partícióit."
Értem, mert a rendszer automatikusan fogja tudni hogy a /dev/hda az "többet nem /dev/hda" hanem /dev/sda vagy sdb?
Sőt azt is fogja tudni hogy másik gépbe került ahol már nincs IDE vezérlő? Például más modulokat is kell betölteni induláskor stb.

Én a part UUID-t szoktam átírni, attól függően milyen fájlrendszer, tune2fs-sel vagy btrfstune-nal. De ez csak akkor kell, ha a régi lemezt is használni akarod, hogy ne legyen két azonos UUID. Egyébként nem, hisz az UUID is a lemezen tárolódik, a klónozással megy át az is.
Ha FAT vagy NTFS lemezed is van, az megint más téma, mert azok nem tudnak UUID-t tárolni, hanem a rendszer generál nekik egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!