Windows: helyi hálózaton fájl-szinkronizálás hogyan? (bővebben lent)
Van olyan program, amely tud helyi hálózaton keresztüli szinkronizációt?
Szeretném, ha az adott program valósítaná meg a két Windows-sos gép közti kommunikációt és ne kelljen Samba-val és hasonlókkal szórakozni.
Lenne pár mappa, amelyek változásait szinkronizálja le egyik gépről a másikra. Meg lehetne adni a mappákat, hogy melyeket figyelje.
Megadom a mappákat:
C:\Felhasználók\Valaki\kiskutya
C:\Felhasználók\Valaki\kismacska
D:\képek_mentése
A program pedig változás esetén a figyelt mappákat automatikusan leszinkronizálja a másik gépre.
Milyen program tudna ilyet?
Az rsync alapvetően SSH-hoz lett kitalálva, azt pedig minden újabb Windows tudja.
De ha az rsync nem szimpatikus, akkor ott a robocopy: [link]
De nem értem, miért akarod kikerülni az SMB-t (ami Windows esetében valójában CIFS). A Windows natív fájlmegosztásánál egyszerűbbet aligha találsz. Esetleg még az NFS jöhet szóba, a Windows ezt is támogatja, de csak nagyon korlátos módon. Illetve még ott az FTP is.
A mappaneveket pedig tedd " jelek közé.
Meglepett, hogy Windows tud ssh-t is, erről most hallok először.
"De nem értem, miért akarod kikerülni az SMB-t (ami Windows esetében valójában CIFS). A Windows natív fájlmegosztásánál egyszerűbbet aligha találsz."
Védelem, ha csak adott program és csak limitált ideig fér hozzá valamihez (zsarolóvírusoknak esélye így kevesebb).
"A mappaneveket pedig tedd " jelek közé."
Rengeteget szenvedtem a parancssoros "ékezet nem jó" problémával, ha ékezet van egy fájlban, már nem hajlandó konzolon normálisan működni, tudom valamiféle kódtábla-váltással kapcsolatos anomália miatt.
Igen, a kódtábla is bezavarhat, ha jól emlékszem, a chcp-vel 845-re szoktam állítani a kódtáblát a batvh fájl elején, így jól szokott működni.
Nézd meg a Freefilesync nevű programot is, hátha azzal könnyebben boldogulsz, vagy esetleg az rclone-t.
Meg ugye a Windowsban is van beépített backup, nem tudom, azt nézted-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!