Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A drivereknél mit jelent a...

A drivereknél mit jelent a broadwell?

Figyelt kérdés
Pl. itt van hogy VGA Driver, alatta pedig VGA Driver (Broadwell). Mi a különbség?
2022. aug. 1. 15:12
 1/10 anonim ***** válasza:

" mit jelent a broadwell?"

Az Intel processzorok egyik mikroarchitektúrája, változata:

[link]

"Pl. itt van hogy VGA Driver, alatta pedig VGA Driver (Broadwell). Mi a különbség?"

Mármint hol?

Feltételezem egyébként hogy az adott terméket - laptop? - különböző féle videokártyákkal szállították vagy ugyanannak a videokártyának egy másik verziójú meghajtóprogramja.

2022. aug. 1. 15:19
 2/10 A kérdező kommentje:
1.: Azt nem tudom eldönteni, hogy melyiket telepítsem, a broadwell-t, vagy a simát? Mindkettő verzió a dedikált vga-mhoz való.
2022. aug. 1. 15:24
 3/10 anonim ***** válasza:

Még egyszer megkérdem:

Milyen eszközről van szó? Laptop? Ez esetben gyártó, típus?

Hol van a két féle VGA meghajtóprogram?

2022. aug. 1. 15:44
 4/10 A kérdező kommentje:

3.: Laptop, igen. Acer aspider e5 571g, nvidia 840m vga-val.

[link]

VGA Driver

Date:

2015/08/18

Version:

10.18.13.5350

Vendor:

NVIDIA

Size:

428.5 MB

Download

VGA

VGA Driver (Broadwell)

Date:

2015/08/18

Version:

10.18.13.5350

Vendor:

NVIDIA

Size:

428.5 MB

Download

2022. aug. 1. 15:47
 5/10 anonim ***** válasza:

Azért van két meghajtóprogram, mert a Broadwell mikroarchitektúrájú processzorban van integrált videovezérlő, plusz még ott van a dedikált is.

Ha a dedikált videovezérlőhöz keresel meghajtóprogramot, azt az NVidia oldalán teheted meg a legfrissebbet:

[link]

Az említett 840m-hez, 64 bites Windows 10-es/11-es meghajtóprogram:

[link]

2022. aug. 1. 16:00
 6/10 A kérdező kommentje:

5.: Köszönöm szépen!

És honnan tudhatom meg, hogy az én gpu-m broadwell-e vagy sem? Illetve mit jelent az, hogy a dedikált gpu-ban van integrált videóvezérlő?

Ez nekem új, tudtommal a laptopomban egy integrált (intel hd), és egy dedikált (geforce 840m) vga van.

Vagy a broadwell-es driver az 2 az egyben, tehát tartalmazza az igpu-hoz is a drivert?

2022. aug. 1. 16:12
 7/10 anonim ***** válasza:

"Illetve mit jelent az, hogy a dedikált gpu-ban van integrált videóvezérlő?"

Nem azt írtam.

Hanem hogy a "processzorban van integrált videovezérlő", illetve van dedikált videovezérlő is külön. Szóval két videokártya: egy az Intel processzorba integrált (Intel HD), és egy külön, az NVidia által gyártott dedikált (840m).

"Vagy a broadwell-es driver az 2 az egyben, tehát tartalmazza az igpu-hoz is a drivert?"

Szerintem azt hagyjad, és a GPU gyártójától - jelen esetben az NVidiától - töltsd le a megfelelő meghajtóprogramot

2022. aug. 1. 16:34
 8/10 anonim ***** válasza:

Onnan tudod, hogy leírod nekünk milyen proci van a laptopodban. Amit a google dob az alapján Haswell van benne, de lusta voltam jobban beleásni.

Azzal nem értek egyet, hogy hagyd az intel driverét, mert a laptopok mindkettőt használják. A Windows 10 simán fel tudja húzni magának mindkettőhöz a drivert de tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés a drivereket letölteni az intel és az nvidia oldaláról.

2022. aug. 1. 17:20
 9/10 A kérdező kommentje:
8.: I3 4030U cpu van benne.
2022. aug. 1. 17:23
 10/10 anonim ***** válasza:
Az még Haswell. Az intel oldalán megtalálod a szükséges drivereket.
2022. aug. 1. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!