Gyorsabb lesz a gép, ha visszaállítom a gyári alaphelyzetbe?
Valószínűleg igen. Ugyanis a gyári visszaállítás töröl minden programot, és minden szemétfájlt a C: meghajtóról.
De a legtisztább az egy teljes újratelepítés lenne.
Ha szabályozod a rendszerrel együtt felesleges induló programok, már az segíthet. Azért is lehet lassú, mert olyan programok foglalják el a RAM-ot, amit nem használsz, a többitől elvéve a használható memóriát.
Az alaphelyzetbe állítás vagy újratelepítés után is azért gyors a gép, mert még nincsenek rajta azok a programok, amik feleslegesen futnak. Ha felrakod őket és ugyanúgy elindulnak, megint be fog lassulni.
A temp mappák, felesleges fájlok ürítésére van beépített lemezkarbantartó a Windows-ban.
Kedves kérdező.
Nem nagyon írtál a laptopodról adatokat, de tudok neked egy olyan megoldást ajánlani, amivel tuti hogy 100x gyorsabb lesz a laptopod.
Mivel nem tudni hogy van-e benne SSD vagy nincs, ezért azt javaslom, szerezz bele egy SSD-t.
Attól függően, hogy mennyi helyet használsz lehet bele tenni 250-500 gigás, de 1 TB-os SSD-t is.
Én Samsungot ajánlok, 250 gigás elég olcsó ( [link] )
Nekem is volt régen egy laptopom, sima 1 terás HDD volt benne. Olyan lassú volt hogy emberfeletti erő kellett ahhoz hogy ne üssem át a képernyőt :D új laptopot is akartam venni, már meg is volt rá a pénz. Aztán jött infós haver mondta hogy amúgy egy 16 ezres kis kütyüt rakok bele, esetleg a 4 GB ramomat megnézem lehet-e bővíteni és kicserélni egy 8 GB-osra, vagy venni mellé egy 4 gigásat hogy 8 giga legyen, és 8 GB ram + SSD olyan gyors lesz mint a villám.
És így is lett. :D Azóta is mondogatom mindenkinek mekkora csodát tud ez a dolog tenni.
Az én gépeimen 10+ éves a Windows és szuper gyors :)
Persze ha összeszedtél valamit akkor segíthet, - de az előttem szóló igazat írt, én is ezt szoktam javasolni aki hozzám hozza a laptopját mert régi és lassú már neki. HDD csere SSD-re.
És ha jut még rá és van bővítő hely akkor memória bővítés is sokat számíthat még pluszban.
Ha nem tartottad karban amiatt lassabb lehet. Egy újrahúzást elsőre csinálj, aztán meglátod...
(telepítés után le fog tölteni frissítést még, akkor lassú lesz a géped)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!