Playstation 1 (PSX) CD-t hogyan lehet normálisan kiírni?
Igazából mindenhol az ImgBurn nevű programot ajánlják, de a végeredmény sajnos pocsék. Nem tudja normálisan beolvasni sem a Playstation. Az írási ebességet is variáltam, de hiába írom akár minimális 4x vagy átlag 16x-24x sebességel egyszerűen borzalmasan olvassa a gép. Az olvasó biztosan jó, mert a gyáriakat hibátlanul olvassa és a régi írottakat is. Valami ötlet esetleg, hogy milyen programmal vagy íróval kellene próbálkozzak?
A ma kapható CD-R lemezek már 52x sebességűek, így a nagyon lassú írás gondolom nem igazán kedvez nekik.
Gondoltál arra, hogy a CD a hibás?
Úgy értem nem megfelelő CD-re írod ki őket.
Lemezből Verbatim AZO vagy ami még jobb, kodak. Itt rendelhető:
Persza a mai modern dvd írók is elég silányak. A legelterjedtebb írók (LG-k meg Samsungok) sohasem voltak minőségi írók. Igazából a plextor lenne a tuti befutó, de szerencse kell hozzá, hogy jó állapotút kifogj, ráadásul szeretnek érte pofátlan árat kérni, akkor is, ha már le van strapálva. A plextor saját írói (amire nem csak rá volt írva a neve, hanem as bele is az volt) 2006-ban gyártódtak. DVD íróból a PX-760 az utolsó, afeletti valójában jobb esetben Pioneer volt, rosszabb esetben NEC). Illetve Plextor 2006-ban, amikor már a sima cd írók leáldoztak, kiadta a Plexwrite Premium 2-t. Pioneer dvdíróból meg 216-217-218-ak az utolsó tényleg jó szériák, illetve ennek 1-essl kezdődő megfelelői az IDE interfaces változatok. Van is egy Vaterán. [link]
Firmware legyen feltéve rá az utolsó.
"rosszabb esetben NEC"
Mondjuk ez érdekes, mert egy időben meg pont azt hangoztatták, hogy a NEC a de facto "überlegjobb" gyártó. , és pl. pioneerben is csak a NEC chipeset vedd ha jót akarsz.
30 éve szinte minden évben mást mondanak, innentől pedig az utóbbi 30 év tapasztalatai alapján nekem ez inkább "vallás és trend" kérdése, mintsem tényszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!