Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Lehet 1 VPS-be telepíteni egy...

Lehet 1 VPS-be telepíteni egy másikat? Cockpit vagy más.

Figyelt kérdés

Lényege az lenne hogy 6 magos VPS, 3 mag lenne a webszerver, 3 magos pedig elkülönítve egy VPS-ben csak adatbázis.

1 IP cím van, az adatbázis VPS-re csak belső IP címmel szeretnék csatlakozni (mondjuk 192.168.0.100).

2022. jún. 19. 14:58
 1/5 anonim ***** válasza:

Virtualizáció alkalmazható a VPS-en belül is, csak nagy lesz az önköltsége.

Operációs rendszer-szintű virtualizációval ( [link] ) - ilyen például FreeBSD-ben a jail, vagy a Docker konténerizáció - elszeparálhatod a szolgáltatásokat.

2022. jún. 19. 16:27
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.

Dockerben nem mentem egyre hogy minden dockerben külön weboldal fusson.

2022. jún. 19. 17:41
 3/5 anonim ***** válasza:

Vagy két Docker-konténert használsz - egyet a webszervernek, egyet az adatbázisszervernek (külön-külön belső IP-címmel) - és az előbbiben a külön weboldalaknak külön kötetet csatolsz fel külön-külön felhasználókkal és a webszerverben a különböző hosztokhoz különböző felhasználókat rendelsz:

[link]

Vagy N+2 Docker-konténert használsz:

* egy az adatbázisnak

* hosztonként egy a webszervereknek

* egy a proxy-szervernek - alkalmasint Nginx használatával - ami a kívülről jövő kérést a megfelelő webszervernek irányítja:

[link]

2022. jún. 19. 22:50
 4/5 A kérdező kommentje:
A weboldal fájljai ilyenkor a Dockerben vannak vagy azon kívül? VPS-ben tudom hogy benne és kimenthető, de Dockert még nem használtam így.
2022. jún. 19. 23:21
 5/5 anonim ***** válasza:

#4: Tudsz a konténeren kívüli mappákat felcsatolni - erre valók a kötetek (volumes):

[link]

2022. jún. 19. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!