Mitől lehet? Valaki már tapasztalt ilyet? Ha igen, hogy oldódott meg neki komolyabb számítógépes átalakítások nélkül?
Sziasztok!
Win 10 Home verzió van a számítógépemre telepítve. Ezen a FlatOut 2 nevű 2005-ös autós játék egy ideig tökéletesen működött 60 FPS-sel, komolyabb laggok nélkül (tehát fél lábon állva, fejjel lefelé, röhögve is elbírja a gépem magát a játékot maximum grafikán is), amíg nem jött egy Windows-frissítés. Ugyanis a következő problémát tapasztalom: alapvetően jól működik a játék, mindaddig, amíg el nem kezdenek totálkárossá válni a botok. Az első 2 totálkárt úgy-ahogy laggolásmentesen vagy kis laggokkal elbírja (de már itt is előfordulhat néha, hogy pár másodperces jó nagy lagspike jelentkezik), a harmadiknál már leesik állandó 10-20 FPS körülire a képfrissítési arány, viszont 4-től kezdve felfelé 7-ig (mivel velem együtt 8 versenyző van összesen (vagyis 7 bot), tehát nem lehet 7-nél több totálkár, ha én vagyok az egyedüli túlélő a versenyen) változó ideig, de jellemzően több percig exponenciálisan csökken az FPS, ami nem ritkán olyan mértéket ölt, hogy fordítva kellene mérni az FPS-t (tehát SPF lenne, vagyis hány másodperc alatt frissít EGY darab frame-et) (eddig a legalacsonyabb olyan 1/15 FPS lehetett, de jellemzően 1/6 és 2 FPS közé esik le, majd több (akár 5-6) percig van jelen ez a hatalmas nagy lagspike folyamatosan, "megszakítás" nélkül. Ezután exponenciálisan újra emelkedni kezd, majd kis idő múlva újra visszaáll a normál 60 FPS-re.
Elég idegesítő így a játék, ugyanis nem tudom magam igazán úgy játszani a játékot, ahogy az eredetileg a célja lenne (vagyishogy ROMBOLJAK mindent és mindenkit IS), hanem úgymond ütközésmentesen kell mindig mennem, hogy ne laggoljak, ebben viszont semmi élvezet nincs és az ütközések hiánya miatt jelentős pénzösszegektől is eleshetek.
1-es:
Kiadás: Windows 10 Home
Verzió: 21H2
Telepítés dátuma: 2021. 02. 16.
Operációs rendszer buildszáma: 19044.1706
A feladatkezelős prioritásbeállítást megpróbálom, de frissítést sajnos nem tudok eltávolítani (nem tudom, hogyan kell, csak egy egyszerű mezei felhasználó vagyok sajnos).
Minőség: Windows Feature Experience Pack 120.2202.4170.0
A számítógépem vezérlőpuljtában ezeket találtam Windows Specifikációk alatt, remélem, hogy tudtam segíteni. :)
2-es: mivel a probléma régi, ezért mér régebben is próbálkoztam keresni online, hátha másvalakinek is felbukkant ez a probléma és arra készült-e valami kiegészítő cucc, de sok-sok túrás után sem találtam sajnos semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!