Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogy tudok 2 Windowst bootolni...

Hogy tudok 2 Windowst bootolni 1 gépen?

Figyelt kérdés

Adott egy Windows 7 és egy 10.

Mind a kettő egy egy külön winchesterre van telepítve, +másik 2 hattertaram van, azokat adatok tarolasara használom, hogy tudom úgy be állítani a Windowst hogy mikor be kapcsolom a gépet, fel ajánla hogy most a Windows 7 vagy 10 szeretném indítani?

2022. máj. 25. 22:49
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha helyesen telepítetted a rendszereket (a többi lemezt lehúzva a telepítés idejére) akkor simán a bios gyors boot menüjéből kiválasztod post alatt melyik kell. Ez Asrock-nál az F11. (de kiírja 1 másodpercre mit nyomj)

Win10 lehet uefi telepítés, míg a win7 legacy. Telepítések sorrendje tetszőleges.

2022. máj. 25. 23:10
 2/8 P.O.C. ***** válasza:
100%

Vagy EasyBCD -vel.

[link]

2022. máj. 26. 04:35
 3/8 Thunderfairy ***** válasza:
92%
Elöször mindig a régebbi rendszert kell telepiteni. Az újabb már felismeri a régebbi rendszert, hogy az is telepitve van. Automatikusan létrejön a boot menű amiben kiválaszthatod majd az inditandó oprendszert. De egyszere csak egy lesz aktivan betöltve.
2022. máj. 26. 09:58
 4/8 A kérdező kommentje:
Az gáz mert nem szeretném újra tenni a win7 csak azért hogy bootolasi lehetőség legyen, akkor inkább maradok F8 boot devicenal
2022. máj. 26. 18:48
 5/8 P.O.C. ***** válasza:

Ami írtam az EasyBCD -vel utólag is csinálhatsz boot menüt.

Függetlenül attól milyen sorrendben telepítetted.

De egyébként a BIOS -os indító menü is jó ötlet, csak ott minden bekapcsolásnál figyelni kell arra hogy időben nyomd le a gombot.

2022. máj. 27. 05:17
 6/8 A kérdező kommentje:

EasyBCD vel csináltam is boot menüt de mikor a win10 re lépek mint választási lehetőség ezt írja ki a Windows manager hibakodnak windows start manager 0xc0000428

Hogy tudom ezt javítani, ha a F8 nyomom meg és úgy indítom a win10 akkor semmi probléma

2022. máj. 28. 18:56
 7/8 P.O.C. ***** válasza:
Próbáld meg ezeket: [link]
2022. máj. 28. 19:10
 8/8 anonim ***** válasza:
6/ Ha van egy működő egyszerű megoldás (F8) akkor felesleges bonyolultabb hosszabb utat keresned.
2022. máj. 28. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!