Excelben hogy hivatkozok egy sor utolsó, nem üres cellájának értékére?
Próbáltam utánanézni Googlen és Youtube-on is, de csak olyan tömbökön működtek a bemutatott képletek, amik feltételezték, hogy az összes azelőtti cella ki volt töltve.
Olyan sorban szeretném megtalálni az utolsó értéket, ahol csak néhány cella van rendszertelenül kitöltve, és azok közül az utolsó, "legjobboldalabbi" cella értékét szeretném függvénnyel lekérdezni.
Példa: E2:AJ2 tartományban a "legjobboldalabbi" kitöltött cella értéke jelenjen meg AK2 cellában úgy, hogy a függvényt általánosságban lehúzva minden sorra alkalmazni tudjam.
Eddig próbálkoztam a =KERES(2,1/(E2:AJ2<>""),A2:AJ2) függvénnyel, de az nem működik nálam.
A segítséget előre is köszönöm!
Pedig jó lenne, csak:
- vesszők helyett pontosvesszőt tegyél (angol nyelvterületen vessző az elválasztó)
- a képlet beírásának végén ne sima Enter-t, hanem Ctrl+Shift+Enter kombinációt nyomj (mivel ez egy tömbképlet)
Ilyen lesz:
{=KERES(2;1/(E2:AJ2<>"");A2:AJ2)}
Azért nem engedte bevinni, mert eltér a két tartomány, - pedig egyeznie kellene.
A2:AJ2 és A2:AJ2 legyen. (csak átmásoltam és nem figyeltem eléggé)
A kérdésben rosszul írtam ki, de a képletben azonos tartományt használtam #1 komment olvasása után:
AK2 cellába {=KERES(2;1/(E2:AJ2<>"");E2:AJ2)}
Az eredmény sajnos mégse a megjelölt tartomány legutolsó nem üres cellája, ami például legyen 399, hanem 0-t ad eredményül.
Mit rontottam el?
1.
Gondolom valamelyik Microsoft Office-t használod. (2003/2007/2010/2013/2016/2019/2021)
2.
Az E2:AJ2 tartományban, a cellák értékét (az üres értéket is) képlet számolja, vagy kézzel vannak beírva/kihagyva?
3.
Az AK2 cella kiértékelésének lépéseit kövesd végig. (Képletek lap > Képletkiértékelő)
4.
Új munkalapot nyitva és oda átmásolva az egész számtartományt a képletekkel, - így helyesen működik?
1) Online felhő-Excel, amiben a OneDrive és Google Drive táblázatok megnyitódnak.
2) Kézzel vannak beírva/kihagyva. Az értéket tartalmazó cellák egy része helyi matematikai műveletek eredménye hivatkozások nélkül (Például =345*1,27 ), másik része simán kézzel írt eredmény.
3) Az online Excelben nem találtam képletkiértékelőt, de a dokumentumot MS Office 2021-ben kiértékelve nem tudtam értelmezni, hogy mit látok.
4) Új munkalapot nyitva egy másik sor tartományával kapcsos zárójel nélkül működik. Új munkalapon a képletet egy másik sortartományon kipróbáltam többféle változóval, függvényekkel, helyesen működött.
UPDATE
Újra leírtam a képletet és helyesen működik! Köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!