Számítógépes telefon létezik?
A kulcsszó amit keresel: VOIP (Voice Over IP - szabatosan fogalmazva: telefonálás Interneten keresztül - ez a szolgáltatás neve) softphone (a software és phone szavak összetételéből - ez meg az alkalmazásé).
Vannak hagyományos, SIP-szabványú VOIP-szolgáltatók (például: [link] ) - ezekhez beregisztrálsz, és akkor bármilyen SIP-kompatibilis softphone-klienssel (ilyen például: [link] vagy [link] vagy [link] vagy [link] ) vagy IP-telefonnal (ez utóbbi egy berendezés, úgy néz ki, mint egy asztali telefon, csak Internetre csatlakozik) tudsz vele kommunikálni.
A másik a saját szabványú VOIP-alkalmazások, amik a saját hálózatukban ingyenesek, telefonszámra történő hívás viszont pénzbe kerül.
Ilyen szolgáltatók például:
* [link]
* [link]
Tud ilyet a Skype is, de van jópár hasonló program, hívhatsz vezetékest és mobiltelefont is, de érdemes a legolcsóbbat megtalálni...
Én olyat ismertem (régen), hogy a vezetékest olyan 2 forintért, mobilt meg 8-9 Ft-ért hívtam percenként, volt számítógépre és mobiltelefonra is kliensprogramja. Számítógépen csak fülhallgató kellett...
Jaa mondjuk saját szám-elérhetőséget illetően anno nem néztem körül, mert az nem kellett, de talán jópár program van, ami tudhat ilyet is, mivel ezeket nem ismerem így csak a Skype ugrik be, ami régen tudott ilyet (bérelhető telefonszám x hónapra, kb. mint a feltöltőkártyás), biztos most is tud ilyet. Viszont régen is elég drága volt a többihez képest
Érdemes körülnézni azért, mert az árak nagyon eltérnek.
Keress ilyeneket (ha angolul nem tudsz, fordíthatsz a Google translate-vel): "VOIP rates Europe" stb.
A bérelhető számot is biztosító programokra is lehet van kulcsszó csak azt én ne mtudom, de majd biztos jár erre valaki, aki tudja.
Köszönöm szépen, igen ilyesmi programot keresek mint ezek a VOIP szolgáltatások.
De ez a Bluetooth-os összekötés sem lenne rossz dolog, igazából nem tudom van-e a gépben, de megnézem gyártó honlapját, hogy mi van benne pontosan típus szerint.
Honnan tudod, hogy laptopja van-e vagy asztali gép?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!