Létezik olyan program, vagy bármilyen informatikai megoldás, amivel hosszú szövegeket ömlesztve be tudok tenni, az elkülöníti a szavakat és gyakoriság szerinti sorrendbe teszi? (Nyelvtanuláshoz kellene.)
Nem voltam benne biztos, hogy jó kategóriába teszem fel a kérdést, de inkább ide illik, ha a megoldást keresem, mivel nyelvtanulással kapcsolatos forrásokból még nem hallottam hasonlóról.
Az elgondolásom a következő. Idegennyelvű könyveket, esetleg egész hosszú chat beszélgetéseket betöltenék ebbe a programba, és beállítanám, hogy gyakoriság szerint listázza őket, így a legkönnyebben érhetem el azt, hogy fontossági sorrend szerint tágítom a szókincsem, minél "mélyebbre" megyek, annál használhatóbb mag szókinccsel rendelkezem.
Pl most szemre amiket leírtam eddig, azokból ezek a leggyakoribbak:
-a
-az
-és
-nyelv
-gyakori
-program
-sorrend
-szerint stb..
(A sorrend csak tipp, csak szemléltetésképpen mondtam példának, hogy ilyesmit szeretnék :D )
Excelen gondolkodom, mert az előfordulási sorrendet az ügyesen kezeli, csak az tudtommal nem tudja megcsinálni azt, hogy ömlesztett szövegből kigyűjti a szavakat és nyilván nem csak egyszer, hanem minden alkalommal (pont ez lenne a lényeg ahhoz, hogy az Excel tudja, hogy hányszor szerepel a szövegben az adott szó)
Ötletek? Köszi előre is! :)
Köszi!
De tud kezelni több ezer szót is? Mert egy nyelv ugye nem csak 20 szóból áll. Illetve saját szöveggel tudok dolgozni igaz? tehát nem általuk megadott szöveg
Lehet a szókapcsolatokat is kellene figyelnie ilyen programnak, szó előtt névelő stb, meg vannak "több szóból álló" kifejezések is, amelyeket esetleg "úgy kell kezelni".
Ilyen progam engme is érdekelne.
Utolsónak:
Az valóban jó lenne, bár ilyen fajta okos szűréshez már más algoritmus kellene. Pl olyan, ami eleve tartalmazza az összes hosszabb kifejezéseket és azokat felismerve külön gyűjtené. Pl az "egyik kutya, másik eb"-et nem szavanként gyűjtené ki, hanem észrevenné, hogy ez így szerepel benne és ezt egy külön tételnek sorolná fel.
Ehhez szerintem mindenképp az kellene, hogy a program már eleve ismerje az összeset, majd a szöveget amit adunk neki, ez alapján bírálja el. Ez már összetettebb sokkal, bár egy tapasztalt programozó biztos meg tudná csinálni.
Kutyafuttában összedobtam egy nagyon leegyszerűsített(!!!) szógyakoriság-elemző eszközt:
szabadon használható, továbbfejleszthető.
100 leggyakoribb angol szó:
the, be, and, of, a, in, to, have, it, I, that, for, you, he, with, on, do, say, this, they, at, but, we, his, from, that, not, by, she, or, what, go, their, can,
who, get, if, would, her, all, my, make, about, know, will, as, up, one, time, there, year, so, think, when, which, them, some, me, people, take, out,
into, just, see, him, your, come, could, now, than, like, other, how, then, its, our, two, these, want, way, look, first, also, new, because, day, more,
use, no, man, find, here, thing, give, many, well, only, those, tell, very, back
van ezres gyűjtésem is.
5-ös! Te egy igazi MVP vagy! :D
a
az
hogy
csak
nem
sorrend
szerint
és
azt
tudja
adott
ahhoz
alkalommal
amiket
annál
azokból
benne
beszélgetéseket
betöltenék
beállítanám
biztos
chat
d
de
ebbe
eddig
egyszer
egész
el
elgondolásom
előfordulási
előre
esetleg
excel
excelen
ez
ezek
fel
fontossági
forrásokból
gondolkodom
gyakori
gyakoriság
ha
hallottam
hanem
hasonlóról
használhatóbb
hosszú
hányszor
ide
idegennyelvű
illik
ilyesmit
inkább
is
jó
kapcsolatos
kategóriába
keresem
kezeli
kigyűjti
kérdést
könyveket
köszi
következő
leggyakoribbak
legkönnyebben
lenne
leírtam
listázza
lényeg
mag
megcsinálni
megoldást
megyek
mert
minden
minél
mivel
mondtam
most
még
mélyebbre
nyelv
nyelvtanulással
nyilván
pl
pont
program
programba
példának
rendelkezem
sorrendet
stb
szavakat
szemléltetésképpen
szemre
szerepel
szeretnék
szó
szókinccsel
szókincsem
szövegben
szövegből
teszem
tipp
tudtommal
tágítom
voltam
érhetem
így
ömlesztett
ötletek
ügyesen
őket
Nagyon köszönöm magam, illetve minden idetévedő nyelvtanuló nevében is! :)
8-as. Köszi, annyi, hogy spanyolul tanulok :D (Angol az megy)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!