Létezik olyan program, amivel egy hangfájlt meg lehet “tisztítani” a háttérzajoktól, és ki lehet emelni, jobban hallhatóvá tenni a beszédet?
Elnézést a konyhanyelvért, nem tudom helyesen megfogalmazni. :)
Lényeg hogy a háttérzajok, pl autók hangjai, zörgések elnyomva legyenek, és a beszédhangok tisztábbak , hallhatóbbak legyenek.
Én Audacity-t használok utómunkára, viszont ahogy az előző írta, meg fog változni bizonyos esetekben a hang. Van benne egy Noise reduction plugin, ott tudsz egy szakaszt felvenni és a plugin megpróbálja kiszedni azokat a hangokat, amiket mintaként megadtál neki. Ez viszont akkor működik jól, ha van egy olyan szakasz, ahol nincs beszéd, csak az autó hangja, azt megadod mintának és úgy ereszted rá a beszédes részekre. Csodát ne várj.
Kifejezetten sok fejfájást spórolsz meg magadnak, ha inkább a felvételnél figyelsz oda, hogy a nyers anyag minél tisztább legyen. Érdemes beszerezni egy csiptetős mikrofont valamilyen szélfogóval, ha külső helyszínen akarsz hangot rögzíteni, illetve megnézni, hogy az adott helyszínhez/körülményhez milyen mikrofon passzol.
Én az Audacityt szoktam használni.
Csodát ez sem fog tenni, de konstans, és viszpnylag halk háttérzaj esetén majdhogynem tökéletes a végeredmény.
Nincs, nem tudok róla
köszi a kérdést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!