Windows 10 alatt, hogy lehet egy mappát láthatatlanná tenni, vagy jelszóval levédeni? (ha van ilyen opció)
Bitlocker meghajtótitkosítás az egész partícióra vonatkozik.
Egy darab mappánál bőven elég, ha becsamagolod egy jelszavazott archívumba (Winrar/7zip általában mindenki gépén van, ott az archívum létrehozásánál az egyik lépés a jelszó beállítása) - csak az fér hozzá aki a jelszót tudja.
ESET Endpoint Encryption
Fizetős, de erre találták ki. Öröklicencre kevesebb, mint 10.000 Ft.
1. Köszönöm. Erre még nem is gondoltam, ez a lehető legjobb megoldás. Régen a Win 7 alatt csak simán elrejtettem a mappát és feloldottam, ha akartam ott valamit. :D Most is azt akartam, de szerintem ilyen opció már nincs is.
2. Ezzel nem élek, de köszönöm az információt. Felpontoztalak titeket, szép napot!
Az ingyenes VeraCrypt-el lehet virtuális meghajtót konténerfilet létrehozni.
Ugyanígy win lemezkezelővel lehet virtuális .vhd lemezt létrehozni és azt bitlockerrel titkosítani...
De a többi nem titkosító, csak "rejtő" program rosszabb mint a semmi, mert aki tudja az ellenszerüket annak fel fog tűnni hogy rejtegetni akarsz valamit és simán megnézi mi az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!