Milyen operációs rendszert használjak ha teljesen el akarom magam szeparálni, a googletól és microsoftostól?
Vélt és valós okok halmazából adódóan rákényszerültem hogy kizárólagosan olyan termékeket használjak amire a google és microsoft nem fejleszt semmit. Pl a linuxok azaz: unix alapú operációs rendszer futtat google és microsoft termékeket ezért már kizárásos alapú, ahogy a chromeOs, és microsoft windows, reachtos!
Már átáltam a kaios telefonra, és ugrásszerűen javult a helyzetem.
Tehát pc-n ugyan ezt el kell érnem.
Intel processzoraim vannak a gépeimben.
Segítséget előre is köszönöm.
"mert a google mellett más keresők, pl. bing is aktívan szipkázzák a felhasználók adatait"
DuckduckGo, Qwant, Metagear, Searx - ezek nem/nem annyira.
"Erre pedig nincs gyógyszer, mert cookie-k és js használata nélkül igen kopár lenne azoknak a szolgáltatásoknak a listája, amiket igénybe vehetnél."
Alapvetően nem a sütikkel van a gond - amíg azt például csak az adott oldalon bejelentkezésekhez, vagy egyéni oldalpreferenciák beállításához használják - hanem a nyomkövető sütikkel. Ugyanez a helyzet a Javascripttel - akkor okozhat gondot, ha például böngésző-ujjlenyomat ellenőrzésére használják.
És aki beállítja magának a google dns-t 8.8.8.8 az még chrome nélkül is közli minden böngésző netes mozdulatát a google-vel.
Ezért érdemes inkább a netszolgáltató default dns-ét vagy az opendns-t használni...
Nem mindegy hogy melyik DNS vagy Google vagy se ? A kaios jó neki miközben olyat keres amire se a Google se a Microsoft nem fejleszt erre a kaios weboldalon ott vannak a Google appok szóval van rá Google fejlesztés.
Azt mégis jó neki.
Kell itt a baromságot osztani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!