Excel tálázatkezelés segítség? Van 6db adathordozóm, amin filmjeimet tárolom. docs.google.com/spreadsheets/d/1fKQg-WqFUvhsH-e7f8PNwewQYjTD WsSG/edit?usp=sharing&ouid=117525664137102660556&rtpof=true& sd=true
A konkrét kérést nem tudtam megoldani, viszont van egy módszer ami jelentősen megkönnyíti és gyorsítja a másolatok megtalálását.
Így működik: az Excel automatikus formázással automatikusan kijelöli azokat a cellákat amik egynél kétszer szerepelnek. Így piros színt kapnak. Ennek a hibája az, hogy minden duplikáció piros, és nem látszik hol van.
A trükk erre az, hogy bele kell a szerkesztésbe kattintani, és 1 pluszkaraktert beírni és leokézni. Ekkor megszűnik az azonos nevű találatok jelzése, és csak azt kell figyelni hogy a kijelölések közül hol tűnt el ugyanannak a szövegnek a párja (pl. A2-ben az "AMATŐRÖK"-et átírni "AMATŐRÖK*"-ra, és az enter nyomása után a C7-ben villan a formázás normálra, hiszen már nem egyeznek. Ez a megoldás is csak részben jó, mivel a nagy terjedelem a képernyőn nem látható szöveg esetén ugye nem látható, hol változik a megjelölés.
Ezért az Munka2 munkalapra a Munka1 piros jelölésű szövegét kigyűjtöttem és ábécésorrendbe rendeztem, így ha csak az a cél hogy megtaláld a duplikált elemeket, ezzel is gyorsan meglesz.
Mivel valamennyi változtatás van a szövegekben és elrendezésekben, ezért itt egy másolat belőle:
A fájl nevére vagy a sor végén lévő "download" gombra kattintva tölthető le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!