Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » 2D Animáció készítésnél...

2D Animáció készítésnél milyen szoftverben tudnám megcsinálni a következőt?

Figyelt kérdés

Adott egy háttér, megjelenik jobbról egy elefánt aki besétál a képbe. Utána elkezdi követni a kamera szóval az elefánt sétálását látjuk de ilyenkor a háttérnek is mozognia kell. Szóval ha elég széles a háttér, meg lehetne csinálni, hogy bezoomolva jelenítem meg a karaktert nem?

Eddig nem tudtam kombinálni a két animációt, van erre valami egyszerűbb megoldás?

2022. márc. 3. 11:55
 1/2 anonim ***** válasza:
szerintem ezt bármelyik tudja. Ha az elefánt mozgatása egyszerű akkor Synfig bár elég fapados, de ennyit még az is tud. blender (bár ez utóbbi agyuval a verébre). Ha fizetősek kellenek azokat nem ismerem.
2022. márc. 3. 12:55
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Ez bármelyik olyan animációs szoftverben - legyen az az ingyenes é nyílt forrású Synfig ( [link] ), Pencil2D ( [link] ) megoldható, amiben van rétegkezelés (és a rétgek mérete lehet nagyobb a projekt méreténél, a pozíciójuk kívül eshetnek a projekt koordinátáin, lelóghatnak róla).

Esetedben két réteg van:

* a háttér rétege - ez alkalmasint nagyobb (szélesebb), mint a projekt

* a felette levő "elefánt" rétege - ez meg általában kisebb, mint a projekt

Az első felvonásban kezdetben csak a háttér látszódik a projekt területének bal alsó sarkához igazítva, az "elefánt" a projekt területén kívül van. Majd az "elefánt" pozícióját módosítva a projekt területére viszed be.

A második felvonásban már a háttér rétege is mozoghat így keltve az "elefánt" mozgásának az illúzióját.

2022. márc. 3. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!