Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Újra akarom telepíteni az...

Újra akarom telepíteni az oprendszeremet. Ubuntu mellé mit ajánlotok? XP-t, vagy Win 7-et?

Figyelt kérdés

Fontos, h elinduljanak ezek a programok: Photoshop, Dreamweaver. Xp-n ugye tökéletesen működnek, de vajon win7-en is?

Az Ubuntut meg biztonsági célokra kell. Nemrég meghalt az xp-m, most ezt használom...

2010. szept. 12. 13:18
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
most amúgy úgy van, h van az xp és ebbe van "benne" az ubuntu
2010. szept. 12. 18:39
 12/13 anonim ***** válasza:

Tehát, összeszedem:

Ha Wubi-al csinálod, akkor lesz egy win7, amin belül telepíted az Ubuntut. Ezzel a módszerrel is teljes értékű oprendszereket kapsz. A különbség, hogy itt nem egy külön partíción lesz az ubuntu, hanem egy mappában egy ntfs partíción. De végülis használati szempontból ezt nem fogod észrevenni. Viszont nekem ezzel a módszerrel gyakran elszált az ubuntu..szinte minden frissitéskor.

A legjobb megoldásnak tartom, hogy leformázod a vinyód.

És létrehozol 3 partíciót.

1: Win7-nek pl. C: (Itt létre fog jönni egy 100Mb-os rendszer partíció is. Ne törődj vele.)

2: Létrehozol egy D: erre megy majd az Ubuntu

3: létrehozol egy E: amin majd az adataidat tárolod.

Feltelpíted a windows 7-et. A C-re.

Újraindítasz. Most felrakod az Ubuntut a D-re. (Swap nélkül, mert nem tudsz majd több partíciót csinálni, de tökéletes lesz így is.)

És miután felment az Ubuntu. Restartolsz...egy menü fogad majd, amiből ha a legfelsőt választod akkor az Ubuntu bootol, ha a legalsót akkor a win7. ennél egyszerűbb, biztos megoldás szerintem nincs. Ráadásul 2 egymástól teljesen független oprendszert kapsz. A linux alól eléred minden partíciód. A windows alól csak a C: és a E:-t. És ha bármelyik meghibásodik, a másik alól ugyan úgy eléred minden adatodat. Remélem tudtam segíteni. Egyébként dobtam egy privátot is :-)

2010. szept. 12. 20:58
 13/13 A kérdező kommentje:
köszii :D én is pont így gondoltam, ahogy utolsónak leírtad :D mindjárt nézem az üzidet :)
2010. szept. 12. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!