Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » VPN-en futtatott alkalmazás...

VPN-en futtatott alkalmazás szükségszerűen sokkal lassabb?

Figyelt kérdés
ERP. Mintha egy Pentium II-m lenne 56k-s modemes kapcsolattal... Távoli asztalt szoktam egyébként használni, de így kényelmesebb lenne.

2022. febr. 18. 09:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mivel az adat először elmegy egy másik szerverhez és onnan megy tovább a cél felé. Ez a pinget egészen biztosan növeli, de a sávszélesség is csökkenhet, ha a távoli szerver nagyon terhelt, eleve lassú, vagy a VPN szolgáltató szándékosan lassítja, például így akar rávenni, hogy nagyobb csomagra fizess elő. Akkor a legrosszabb a helyzet, ha te Magyarországról itteni szerverrel kommunikálnál, de a VPN szerver külföldön van, akár a szomszédban is, akkor is kimegy a lassabb nemzetközi vonalra duplán, oda-vissza, míg ha belföldön maradna sokkal gyorsabb lenne.
2022. febr. 18. 09:26
 2/11 anonim ***** válasza:

az első kicsit hülyeséget beszél

német, francia és EU-s szerver elég gyors, alig veszed észre a kommunikációt a szerverrel válaszidő formájában

viszont abban igaza van, hogy a VPN szervernél a terhelés a gond, hogy nagyon túlterhelt (esetleg szándékosan lassú)

az ingyeneseknél még az adatlopás sincs kizárva, ezért csakis megbízható szolgáltatót éri meg választani, bár ha valaki aktívan akarja használni megéri olcsóbb fizetős szerintem

2022. febr. 18. 09:50
 3/11 A kérdező kommentje:
A munkahelyi szerverre jelentkezem be OpenVPN-nel, nem értem, miért kellene ide bármilyen szolgáltató.
2022. febr. 18. 09:59
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Az is egy VPN szerver, semmi különbség. Ha az leterhelt, mert 1000-en dolgoztok otthonról, akkor lassú lesz.
2022. febr. 18. 10:01
 5/11 A kérdező kommentje:
De a távoli asztallal semmi gond, és natívan futtatva mindig lassú, akkor is, ha valószínűleg csak én léptem be. Lehetséges, hogy egyszerűen rosszul van megírva az ERP? Erre amúgy sok más jel is utal.
2022. febr. 18. 10:36
 6/11 anonim ***** válasza:
én pl nem használok VPN-t, simán csak megfelelő átjárón keresztül csatlakozom RDP-n
2022. febr. 18. 10:38
 7/11 anonim ***** válasza:

Nem, az alkalmazás sebessége az őt futtató hardvertől függ.

Amire igazából rá szerettél volna kérdezni, az az internetkapcsolat "sebessége". Miután az internetszolgáltatódtól az adatcsomagoknak még a VPN szerverig is el kell jutniuk, ezért igen, az elérési idő mindenképp megnövekszik (bár nem feltétlenül számottevő mértékben), a sávszélesség pedig attól függően, hogy a VPN szerver milyen internetkapcsolattal rendelkezik.

2022. febr. 18. 10:41
 8/11 A kérdező kommentje:

#6 Csak ez a lehetőség adott, legalábbis ezt kell használnom, semmilyen más opció nem merült fel.

#7 A kapcsolatom sebességével nincs probléma, szerintem akkor a távoli asztal is akadozna.

2022. febr. 18. 11:14
 9/11 anonim ***** válasza:

Valami a szerveroldalon bénán van konfigurálva, vagy tényleg túlterhelt a hálózat, esetleg eleve túl kicsi a céged sávszélessége. Persze az sem kizárt, hogy maga az ERP van szarul megírva.

Alapvetően egy céges VPN-nek nincs oka _sokkal_ lassabbnak lenni, mint ha ott ülnél a cégnél a géped előtt. Ha nincs harmadik fél, akkor a válaszidőnek szinte azonnalinak kell lennie.

2022. febr. 18. 14:26
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem igazán lassabb. Néha én az itthoni vpn-emet használom nem zavaro.

Ha erpnext-rol van szó az előbb megnéztem, ismerősnek feltettem, openvpn, 50/150es net kapcsolata van torrent is fut mindig.

Teljesen hibátlan.

Beszélj a rendszergazdaval

2022. febr. 19. 07:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!