Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért esik le az FPS, ha...

Miért esik le az FPS, ha V-Sync be van kapcsolva?

Figyelt kérdés

4K-ban játszok 60 Hz-en, így a V-sync be van kapcsolva.

De többször előfordul több játéknál is, hogy amikor gyorsan fordulok, mozgok stb, az FPS leesik pl 60-ről 48-ra azaz egy rövid szaggatást érzékelek.

Ilyenkor a VGA pl. a 70%-os terheltségről leesik 55%-re.

Ha kikapcsolom a V-Sync-et és 60 fölé megy az FPS és a VGA 100%-on megy ilyen gond nincsen.

Gép:

3080 XC3 ULTRA

2700X

2*16 GB RAM

B450 Tomahawk

750W gold tápegység

NVME SSD

Köszi!

2022. febr. 17. 13:30
 1/3 anonim ***** válasza:
73%
Úgy tudom érdemes a tripla buffering-et bekapcsolni vsync mellé.
2022. febr. 17. 13:50
 2/3 anonim ***** válasza:
55%
Mivel nVidia kártyád van, be tudod kapcsolni az adaptív vsync-et. Az lehet segít.
2022. febr. 17. 13:52
 3/3 anonim ***** válasza:
40%
:D Ha a monitorod nem freesynces vagy gsynces,akkor azért.Én a 144 hz-ről lemennék 60-ra,rosszul lennék mostmár.Érdemes kikapcsolt vsyncel játszani mindennel.A gpu-hoz nem illik a procid,egy csomo cpu igényes játékban ezért is van fps droppod...Nem egy acélos cpu amit használsz.Én 3600x-et használok egy rtx 2080 superrel és frankón pariban vannak.Ez mellé gatyába ráztam az oprendszert is.Monitorból szerezz be egy magasabb frissítésűt.60 hz-en kifolyna a szemem...
2022. febr. 17. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!