Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Excelben tudnátok segíteni...

Excelben tudnátok segíteni néhány dologban?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Most mentem új melóhelyre, ahol szükség van az Excelre. Viszont van pár dolog, amit nem tudom, hogy kell benne csinálni.

Az egyik például az, hogy egy oszlopon belül több különböző cikkszám van. Például sd247373, gf473738, rt48674, stb.

És azt szeretném csinálni, hogy az összes cikkszám kezdőbetűje (!!) s-el kezdődjön. Nyilván nem átírásra gondolok, hanem egy funkcióra, ami ezt csinálja. Mert csak azt tudom megcsinálni, hogy lehúzom a sort és az egész sor ugyanaz lesz, mint a legelső cella értéke. Nekem csak a kezdőbetű kéne.

2022. febr. 6. 12:51
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Kell egy második segédoszlop hozzá és egy összefűz-függvény Feltételezve, hogy az "A" oszlopban van az adat az A1-től kezdve:

=összefűz("s";A1)

Ez viszont az összessel megcsinálja, így aminek már most "s" az első betűje, az elé is berakja. Ha nem kell, a segédoszlopból azokat ne vedd át. Mivel a létrejött oszlopban képletként szerepelnek a kapott eredmények, azt célszerű ismét egy új oszlopba értékként beilleszteni, hogy dolgozni lehessen vele.

2022. febr. 6. 12:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!