Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ubuntu vagy openSUSE?

Ubuntu vagy openSUSE?

Figyelt kérdés
2010. szept. 10. 17:32
 1/9 A kérdező kommentje:

Melyiket érdemesebb használni?

Melyiknek jobb a támogatása,fissítések és kompatibilitás szempontjából?

2010. szept. 10. 17:35
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
Windows-t érdemes leginkább. Miért szeretnél Linux-ot? Olyan helyre kell, ahol ellenőrzik, hogy eredeti-e?
2010. szept. 10. 17:40
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

Ha nem értesz hozzá, mi a francnak?

Ha értesz hozzá, akkor meg minek a kérdés?

2010. szept. 10. 17:43
 4/9 anonim ***** válasza:
95%

istenem ezek a remek válaszok. -.-

Szerintem ubuntu.

2010. szept. 10. 17:48
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem Ubuntu:) Én is azt használok, és nem bántam meg, hogy leváltottam Win7-ről.
2010. szept. 10. 18:09
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

KI próbáltam mind a 2-t.Az Ubuntut nagyon könnyű használni,és kifejezetten tetszik a program gyűjtemény ahol gyakorlatilag mindent meg lehet találni amire csak szükség lehet.Viszont a gépem eszközeit nem teljesen ismerte fel.

Alapvetően működik minden,csak például a graff kártyámat felismerte hogy Nvidia,de a GPU-ra azt írja ismeretlen.

Ugyan ez a hang kártyára....Illesztő program telepítése pedig egy kicsit macerás benne.

AZ openSUSE tökéletesen felismert mindent és még könnyeb használni mint az Ubuntut.A gondom csak az hogy kicsit bugos.Mert például letöltöttem egy játékot amit Ubuntun simán fel bírtam talapíteni,de openSUSE valamiért nem ismeri a formátumot.De fel ajánlotta hogy telepíti a szükséges eszközt hozzá,de valami labdás játékot töltött le eszköznek...XP.Ha rá kattintok a telepítőre,akkor a labdás játék indul....

ELős benyomásra az openSUSE kidolgozottabb rendszernek tűnik mint az Ubuntu.De ahogy használom,percről-percre olyan érzésem van,mintha valami lebutított verzió lenne,

Egyenlőre az Ubuntu felé hajlok.

Linuxot még soha nem használtam de szeretném meg ismerni és erröl a 2-ről sok jó véleményt olvastam és eddig nekem is tetszik (fogjuk rá)

Ha valakinek kifogásolni valója van azzal kapcsolatban hogy nem értek a Linux-hoz vagy pedig azzal kapcsolatban hogy egyáltalán Linux-ra szeretnék váltani WIndows-ról,az tartsa meg magának a véleményét és próbáljon a kérdésre válaszolni ha tud.Moderátoroknak már szoltam a 2. válasz miatt,például ilyen válasz nem érdekel

Előre is köszönöm.

2010. szept. 10. 19:27
 7/9 anonim ***** válasza:
13%
Az openSUSE ha jól tudom, egy magyar fejlesztőgárda alkotta, szóval lehetséges, hogy kicsit, ahogy mondtad, lebutított.Az Ubuntu világszerte elismert operációs rendszer, szóval azon igyekeznek minél jobb, fejlettebb rendszert alkotni belőle.Én szívem szerint az Ubuntu felé hajlok, bár azzal az egyetlen problémával még farkasszemet nézek vele, hogy a hangkártya drivert nem képes találni a hangkártyámhoz.
2010. szept. 11. 07:09
 8/9 anonim ***** válasza:

Az OpenSUSE elődje a SuSE Linux disztribúció német fejlesztésű volt, 1990 óta létezik a disztribúció, 2003-ban vásárolta meg a Novell, azóta van OpenSUSE. Mindig is a felhasználóbarátságáról volt híres, a Windows Vezérlőpultjához hasonló központi beállítófelületet hoztak látre Yast néven, már akkor amikor Ubuntu még nem is létezett.

Ha eléggé értesz a Linuxhoz be lehet egyformán jól állítani.

Az aktuális problémát az okozhatja, hogy a két disztribúciónak más a csomagkezelője, amelyik telepítő jó az egyikhez az nem feltétlenül jó a másikhoz. Linuxon egyébként is telepítésre érdemes a csomagkezelőt használni, Ubuntun Synaptic, OpenSUSE-n Zypp.

2010. szept. 11. 08:30
 9/9 anonim ***** válasza:
OpenSUSE leap 42.2
2017. febr. 3. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!