Hogyan lehet egy pdf-be exportált ppt-t, amiben 6 dia van egy oldalon, visszaalakítani ppt-diákká?
Sehogy nem tudod ebből már ténylegesen az eredetit visszanyerni, ilyen nincs. Egy csomó olyan beállítás van, amit a ppt formátum tárol (pl. animációk), de egy pdf nem.
Vannak online konverterek, pl ez: [link]
De ez sem fog mást csinálni, mint a pdf oldal méretével megegyező ppt-ket csinálni, és rádobálni a tartalmát, ahogy esik, úgy puffan módon.
A pdf egy úgynevezett kimeneti formátum, nem célja, hogy támogassa a további szerkesztéseket. Sőt, mivel a pdf-be alakításkor sok információ (ami a megjelenítéshez nem szükséges, de a szerkesztéshez igen) egyszerűen elveszik. Ezért nincs 100%-os konverter pdf-ről "visszafelé".
Persze, azért koránt sem veszett az ügy. Megnyitod a pdf-et egy LibreOffice Draw-ban, ott ki tudod másolni az egyes alkotóelemeket, amiket aztán PowerPointba (vagy LibreOffice Impressbe, stb.) bemásolhatsz, és kis munkával szép pofásan megszerkeszthetsz.
Ja még valami eszembe jutott: ha csak azért akarnál ppt-t csinálni, mert prezentálnod kell, akkor felesleges.
Én szinte mindig úgy adtam elő egyetemen anno, hogy csináltam egy ppt-t és azt kimentettem pdf-be, majd vetítő módben (vagy hogy hívják) végigmutogattam. Annak fixen maradnak a képarányai, nem úgy mint a ppt-nek, amit egyes esetekben csúnyán meg tud viccelni a képarány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!