. VOB típusú videófájlokat hogy lehet átkonvertálni ugyanolyan minőségbe?
Nos, akadt egy kis gondom már az elején..
Egy rendezvényt kameráztam(első kamerázásom ezzel a kamerával) a kameráról annyit hogy CD-re veszi az anyagot..
És amikor levideóztam amit kellett, össsze szerettem volna vágni... De a MINI Disk-en ilyen DVD-s filmeknél szokott lenni, .VOB, .BUP és .IFO fájlok voltak.
Két 700MB-s .VOB ami a videó lenne.. Azt tudom hogy pl DVD-s filmeknél, amikor menü meg felirat, nyelvek vannak azt így oldják meg, csak a kamera direkt hogy csinálta így meg? És ezt most hogyan tudom vágni, meg minden?
Első próbálkozásom a Factory Format volt, amivel megprobáltam direkt a DVD-ről Avi-ba konvertálni, ami sikerült is, és látszólag jó, de viszont a minősége nem a legjobb..
Így jönne ide a második kérdésem, hogy ha csak így lehetséges akkor melyik a legjobb minőség amibe lehetne konvertálni?
Tehát egy 60 perces videóról van szó, amely kb 5 perces jelenetekből áll, aminek a mérete 1,3 GB.
És ezt szeretném ugyanebben a méretben, ugyanebben a minőségben egy AVI fájlba konvertálni, hogy az Adobe Premierrel is kompatibilis legyen, mivel így nem tudja kezelni ami most van..
Remélem elég részletesen és érthetően írtam le, és kivehető miben kellene segíteni...
Előre is köszönöm a HOZZÁÉRTŐK válaszát.
nA MOST jó.. a minősége jó, bár kicsit pixeles még néha de most már nem gond ez..
Hanem, az a gond hogy helyenként, sőt nagyon sok helyen belassul illetve szaggat a videó, mintha a felvétel volna hibás de az eredetin semmi gond..
Ezt nem tudtam kiküszöbölni, ez a hiba eddig az összes konvertálásnál előfordult..:(
Igen, gondolom kodek hiba..
De haladtam újra :D Total Comanderrel átneveztem a kiterjesztést avi.ra a VIDEO_TS fájlokat és így a Premiere fel ismeri és tudja így kezelni..
Ki is próbáltam és egy 10 perces videót exportáltam, de a kép a hanghoz képest késik.. :( most ez a legnagyobb gondom, van DIVX telepítve, BS Player, Gom Player...
Nem tudom miért van, amúgy a Premiere-ben is ha nézem, az előnézetet ott is késik..
Na ezt az átnevezést nem értem most...Video_ts avi-ra?
De lényeg, hogy müxik.
Viszont rajtam egyszer az ffdshow segített egy kodek probléma miatt. A lelkivilágát nem értettem meg a dolgoknak, de segített, bár nem ez volt a gond mint nálad. Próbáld ki, max leszeded, ha nem segít.
Egyszerű az egész :D
Átneveztem Total Comanderrel a .vob kiterjesztésű fájlokat .mpeg-re. Így ugyanolyan minőségben megkaptam csak .mpeg kiterjesztésű volt..
így már a premiere is felismerte és el is fogadta, csak a gond az volt hogy Sony kamerával volt felvéve, és az általában AC3 as hangot vesz fel, amit a Premiere megint csak nem támogat, így a hangot átkellett alakítani WMA-ra, én ezt választottam :D és így már ment mindkettő, videó is és hang is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!