Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » 2006-os XP-s laptopon Nem...

2006-os XP-s laptopon Nem tudom beállítani a netet miért nem?

Figyelt kérdés
2006-os laptopon XP van feltelepítve eszközkezelőben hálókártyát felismeri, de a netet sehogy nem tudom beállítani. Néztem a neten hogy kell meg még emlékeztem is, szolgáltatótól kapott felhasználónév és jelszó val sem tudtam beállítani. Amikor Windows 10-et telepítettem a laptopra mert hogy felment rá (tudom ez át kell állítani egy-két dolgot a bioszban) Azon kábelem bejött a net, wifi nem szerintem rossz a wifi kártyája. Mi lehet a gond valaki tudna segíteni? Vagy valami tanácsot adni tippet?
2022. jan. 26. 00:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Xp-n manuálisan drivert kell telepíteni a hálózati kártyához.
2022. jan. 26. 09:02
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem csak a hálókártya, minden driverét érdemes feltenni akkor is, ha amúgy működik és ez nem csak az XP-re igaz, hanem minden operációs rendszerre. Nyilván az újabbaknak jobb az alap driver támogatása, de akkor is jobb ha a gyártó drivere hajtja a hardvert. Az XP viszont elég sok dolgot nem támogat natívan, ami 2006-ban, azaz a támogatása felénél se járva már létezett, például SATA, WiFi, Bluetooth. Ezekhez driver kell minden esetben és SATA-s HDD-nél már a telepítésekor kell a driver, amit floppyról tudsz betölteni.
2022. jan. 26. 09:19
 3/6 anonim ***** válasza:
Vegyél egy routert, akkor nem kell szórakozni a modemes kapcsolattal gépen.
2022. jan. 26. 13:46
 4/6 A kérdező kommentje:

1: azt is megpróbáltam!

2: erről én is tudok, és nem ez a gondom...

2022. jan. 26. 19:27
 5/6 A kérdező kommentje:
Bocsi, nem akarok nyers lenni, hiszen en kertem segítséget, de ahogy nezem nem ertitek a kérdést! (Pl 1 -es valaszolo!) hiszen nem lehet XP-n a Drive on a rossz mikor a Windows tizen se jön be a wifi!Ahol azért driver probléma nincs mégsem jön be, csak kábelen, XP-n kábelen sem,
2022. jan. 26. 23:50
 6/6 A kérdező kommentje:
Hozza teszem, hogy a biosban nincs kikapcsolva a wifi, es a szolgaltatotol kapott ( inviteles modem router vagy nevezzük ahogy akarjuk) Wifis is, telefon tv könnyen csatlakozik rá, és a fiam laptopja is. Csak ezen a régi laptopon XP alatt nem jön be a kábeles net wifis net Windows tizen viszont a kábeles net bejön, de a wifis nem, és windowson belül nem is engedi bekapcsolni a wifit. XP alatt driverek föltelepítve Eszközkezelőben láthatóak, IP protokoll átállításával be is tudok menni a routerba vele, de net már nincs. Nem értem mi lehet a gond mit basztam el vagy mit csináltam rosszul. Profik tanácsát kérném tapasztalt XP seket pl. bármilyen tapasztalat tanács jol jonne.
2022. jan. 26. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!