Ez megoldható valahogy?
A Linux Mint rendszeremen végre elindult a GTA V játék (eredeti) és most az a probléma áll fent hogy amint betölt az első ilyen küldetés, megnyomom a V billentyűt akkor kb 2mp re megfagy a játék és aztán megy tovább ahogy kell neki, de amit a gombnak tennie kéne azt nem hajtja végre.
Adatok:
A játék Steamen lett véve - RockstarLauncherrel indítható a következő környezet segítségével:
- wine-7.0 (Staging - Windows 7 x64)
A rendszer:
- Linux Mint 20.3
Programok amikkel megy:
- RockstarLauncher (Windows)
- Steam (Windows)
Billentyűzet egy egyszerű kínai billentyűzet. (Fury vagy mi van ráírva)
Megoldás?
válaszokat köszi.
Használj Windowst.
Nekem még nem volt program ami a Wine-al jól működött volna.
Esetleg ha már steames, próbáld ki Steam Protonnal. Én még nem próbáltam, hogy azzal megy-e.
Miután elkezdtem komolyabban foglalkozni azzal, hogy Manjaro-ra váltok felmerültek a Windowsos programok problémái.
Mindenki mondta, hogy a Wine-ba feltelepítem és megy ugyanúgy.
Hát rohadtul nem. Eddig egy programot sem sikerült használhatóan futtatnia. A Photoshoppot sikerült feltennem annyira, hogy legalább a PSD fájlokat ki tudjam exportálni, de semmi másra nem volt jó. Szóval megtanultam használni az alternatívákat amik nagyon jól is működnek. Azonban vannak olyan programjaim amikre még alternatíva sincs linux-ra. Wine-ban meg még a telepítésig sem jutottam el vele. Szóval most Win 10-et használok aztán reménykedem, hogy a 2025-ös támogatás végéig linuxra is megoldják ezeket a programokat: Topaz Gigapixel AI, Topaz Video Enhance AI, Flowframes.
Én a Photoshop helyett javaslom a Krita nevezetű szoftvert, van olyan jó mint a Photoshop (még tán jobb is).
A GTA megy szép és jó de ez egyik Protonnal se hajlandó futni csakis wine-staging7.0.0 verzióval, és annyi hiba van ha megnyomok bármilyen gombot 2mp re kifagy és nem csinál semmit sem erre van megoldás?
Én ha nem haragszol 4 év szenvedés után nem váltanék vissza Windowsra, vagy én vagyok hozzá béna vagy a rendszerben csesztek el valamit de nekem minden 3 hónap után újra kelett húzzam, nem voltak jók a driverek (papiron kompatibilisek voltak vele) és amire kellett nem igazán volt jó és mindig valami hibán ültem naphosszat hogy megjavítsam de 2 napig se bírta a javítás, ekkor ugrott be a Linux.
Nekem megy a Chrome a Firefox és más szerverhez szükséges kísérleti szoftverek winében.
Én nem vagyok Windows fanboy, de ha komolyabban játszani szeretnél, akkor én is a Windows 10/11-et javasolnám. Én is Windowst használok a fő gépemen, de csak a játékok miatt, mert több olyan is van, ami Linux alatt egyáltalán nem, vagy csak gyengén futna, kevés FPS-el.
Proton meg Wine jó dolog, de közel sem mindenhatóak.
Egyébként Protonnal is mennie kéne, ahogy nézem:
DXVK-t még esetleg tedd fel vagy próbálkozhatsz GPU passtrough-al de az macerásabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!