Bloatwareket hogyan tudom Androidról letakarítani?
A világ, ha oprendszercsere nélkül is le lehetne tiltani ezeket:
Azt meg tudom csinálni, hogy az oprendszert komplett lecserélem egy Samsungon??? Elég kezdő vagyok ilyen téren, még soha nem csináltam.
Megbízható és sallangmentes oprendszerek milyenek vannak még? Leginkább open source érdekelne, de feltételezem, csak azok vannak.
Adb-n keresztül lehet letiltani packageket, nem kell hozzá root.
parancs:
adb shell pm disable-user --user 0 <package_to_disable>
Javaslom hogy futó szolgáltatások között nézd meg hogy mi az ami háttérben van és nem kéne neki ott lennie.
Vigyázni kell vele viszont, tudni kell hogy mi micsoda mielőtt kikapcsolod, nehogy nélkülözhetetlen szolgáltatást tilts le.
itt a teljes guide hozzá:
www[pont]xda-developers[pont]com/disable-system-app-bloatware-android/amp/
Előző vagyok, a második kérdésedre nem tudok pontosat válaszolni amíg nem tudom hogy milyen Samsung modellt használsz.
XDA forumson nézd meg hogy mik a legnépszerűbb, rendszeresen frissített ROM-ok a telódhoz (én az AOSP közelieket szeretem)
De ha csak a bloatware letiltást akarod, amiatt nem kell custom ROM, sem root.
Majd ha a Samsung már nem támogatja a telód frissítésekkel, akkor lesz javasolt.
Nincs rá Custom ROM, de rootolni lehet.
De lehet idővel jobb lesz a helyzet, én várnék a helyedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!