Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mi a meglátás? 2022 "ismét"...

Mi a meglátás? 2022 "ismét" a Linux Desktop éve lesz?

Figyelt kérdés
2008 óta hallgatom ezt az ígéretet.

2022. jan. 5. 08:31
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

"A Linuxos driver ilyet nem tud."

Milyen nyomtató esetén? Mert az én multifunkciós Samsumgom Linuxos drivere simán tudja ezeket.

"a mai napig nem tud Wayland alatt a képernyőmegosztást."

Érdekes, nekem gond nélkül megy a képernyőmegosztás...

"A webes Outlook pedig azért jóval korlátozottabb, mint az asztali."

Tény, de itt mindenki azt használja, akár Linuxon, akár Windowson dolgozik.

Amiket felsoroltál, az mind speciális terület (kamerák, akvárium fényvezérlés, FPGA tervezés, zeneszerksztés, videószerkesztés), ilyenekre én sem javasolnék Linuxot, de az átlag felhasználó ilyenekkel nem dolgozik.

"Vagy ha programozol: Visual Studio, Delphi IDE, stb."

Én pl. programozok. Visual Studio Code-ban dolgozok, Linuxon. Natív Visual Studio max akkor kellhet, ha C#-ban fejlesztesz Windows specifikus programokat. Delphi-t meg ki használ még manapság, őszintén?! Mellesleg arra is ott a Lazarus, ha kell.

2022. jan. 7. 10:19
 32/35 anonim ***** válasza:

"Milyen nyomtató esetén? Mert az én multifunkciós Samsumgom Linuxos drivere simán tudja ezeket."

Egy Xerox Altalink és egy régi Ricoh nyomtatónál is ugyanez van.

"Érdekes, nekem gond nélkül megy a képernyőmegosztás..."

Akkor te valami csodaember lehetsz, merthogy az egyetlen működő megoldás az, hogy X-et használsz Wayland helyett: [link]

"Tény, de itt mindenki azt használja, akár Linuxon, akár Windowson dolgozik."

Ismétlem, nem feltétlenül az a gond, hogy valami használható-e, vagy sem. Hanem hogy mennyire hatékonyan, mennyire gyorsan, mennyire könnyen...

"Amiket felsoroltál, az mind speciális terület..."

Ezek mind olyan dolgok, amelyik bármelyik háztartásban előkerülhetnek.

"Visual Studio Code-ban dolgozok, Linuxon. Natív Visual Studio max akkor kellhet, ha C#-ban fejlesztesz Windows specifikus programokat."

C#-pal manapság nagyon sok mindent programozhatsz, nem csak Windows specifikus alkalmazásokat, de Linuxosakat is, Maceseket is, sőt akár webre is.

De a VS Code maximum egy pluginokkal felturbózott kódszerkesztő lehet, annál több nem igazán. Elég messze van a natív VS-től, sőt ha VS-es projektekkel dolgozol, akkor nem is tudod használni a VS Code-ot.

2022. jan. 7. 11:49
 33/35 anonim ***** válasza:

""Például sok multifunkciós nyomtató drivere sok olyan lehetőséget nyújt, amik Linuxon egyszerűen nincsenek."

Igen, olyanokat, amik jobbára fölöslegesek. Pl. a scanner gombát megnyomva a számítógépre scannelni, aminek értelme nincs. Logikusabb a gépről indítani a scannelést."

Ohh, van 2 scannelős nyomtatóm ,ha BÁRMELYIKKEL megoldható lenne hogy a scanner gombot megnyomva bescannelné egy linuxos gépre, ha a fél karomat nem is, de nagyon jó lenne..

2022. jan. 7. 12:29
 34/35 anonim ***** válasza:
#33: Komolyan ennyire nehéz elindítani az XSane-t és lementeni a scannelt file-t?
2022. jan. 7. 13:11
 35/35 anonim ***** válasza:

34: igen. A programozásban volt kérdésem mert játászom ezzel azzal , és mivel elég jól ment az adatgyűjtés így csináltam egy ksi programot ami nem csak mérők feldolgozását csinálja, hanem jelenelg képes postai csekkek, számlák és szállító levelek adatrögzítésére is..

nem tökéletes, de 95-98 százalékos pontossággal tudja.

Simán beteszik a scannerbe, az lenne a legjobb ha látja a lapot egyből scannelné de ilyet nem tudtam megoldani, de a scanneren nyomja a scannelést, lap behuz, majd leteszi a scanner mellé.

A rendszer a scannelt anyagot felismeri, számla vagy szállító, elhelyezi a megfelelő helyre, kitölti a megfelelő táblázatot, nincs elveszett anyag. Egy régi problémát oldottam meg vele.

De ehhez a felhasználónak ne kelljen a gép elé ülnie, MERT nem az a dolga. Ha magyar viszonylatot nézünk 4000 ft óránként egy ember költsége, ha beül elé akkor megáll, megpihen, tuti a 10 másodperc helyett 5 perc lesz, ha naponta 6x megcsinálja akkor napi 1 óra.

Napi 4000 ft, 24 nap alatt 96e ft.

Kilencvenhatezer ! forint havonta annak a gombnak a hiánya.. Persze megoldható alternativ módon, jelenleg több is van a fejembe, de 1 napos meló a semmiért..

Szerintem, ismétlem SZERINTEM az informatikus világ, ahol gépesítünk valamit arról szól hogy automatikusan menjen minden, ne kelljen gombok nyomgatása miatt beleavatkozni :)

De jó volt hogy leírtam ezt, hatalmas ötletem lett, megoldom , bár ez nagy barkácsolás. 2 infra led (adó és vevő), egy esp8266, és ha papír kerül a scannerbe akkor elzárja a fény útját, és írok egy programot rá hogy akkor triggerelje a scanner szerveren a scriptet hogy xsane indul és scannel.

Köszi, isten vagy, esküszöm, a hétvégén megcsinálom ! :)

2022. jan. 7. 14:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!