Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mi a meglátás? 2022 "ismét"...

Mi a meglátás? 2022 "ismét" a Linux Desktop éve lesz?

Figyelt kérdés
2008 óta hallgatom ezt az ígéretet.

2022. jan. 5. 08:31
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
52%
Lényegtelen, nem ?
2022. jan. 5. 09:18
 2/35 anonim ***** válasza:
100%
Nálam már jó ideje minden év az.
2022. jan. 5. 09:24
 3/35 anonim ***** válasza:
33%
Eddig se volt az. Amíg nincs hivatalos supportja addig az iparban nem alternativa embedded területen kívül, az átlag embernek meg az kell, hogy a népszerűbb programok natívan fussanak rajta. Ez se teljesül.
2022. jan. 5. 09:43
 4/35 A kérdező kommentje:

#1 Hát nem. Az ígéret szép szó,ha....

#2 Irigyellek,hogy meg tudsz mindent oldani Linux alatt (én nem az tuti,még tutorialokkal se sokmindent,mert hardverfüggő jópár dolog,amivel a Windows-nál nemigen találkozok).

#3 Tudom,hogy nem volt az.Az ipart hagyjuk,megvannak a maga megoldásai.Hivatalos support pedig van 1-2-höz,de inkább hagyjuk (inkább vállalati megoldások).A mezei usereknek meg ott van a Steam/Proton/Wine fél megoldásokkal,tele bugokkal.

Szóval még várok az áttörésre.

Csak annyi különbséggel,hogy már nem telepítek hetente 5-féle Linux újdonságot,mert minddel van valami gond.

Inkább olvasok tapasztalatokat folyamatosan másoktól,az időrabló próbálgatást rájuk hagyom.

Talán majd egyszer...

2022. jan. 5. 10:07
 5/35 anonim ***** válasza:
43%
Miért? Mikor volt egyáltalán valaha is az? A németek pár éve megpróbáltak átállni rá állami szinten. Az lett a vége, hogy kulloghattak vissza Windows-ra, mert sokkal drágább volt a support és a közalkalmazottak betanítása az új OS használatára, szakembert meg alig találtak hozzá aki üzemeltetni is tudná. A végén az "ingyen" szoftver a sokszorosába került a fizetősnek.
2022. jan. 5. 10:25
 6/35 A kérdező kommentje:

Ez az hogy nem volt,de minden évben beharangozták.

Amikor lett Steam,amikor jött a Unity,amikor...

2022. jan. 5. 10:36
 7/35 anonim ***** válasza:
100%

"2022 "ismét" a Linux Desktop éve lesz?"

Nem. Mert nem is ígérte senki hivatalosan (sem Linus Torvalds, sem a Linux Foundation, senki) hogy az lesz. Nem is akar az lenni. A Linux nem Windows, hogy marketingelni kelljen; vagy hogy hülyének nézze a felhasználót és mindent a keze alá adjon (miközben szépen adatokat gyűjt róla).

Több mint 10 éve használok kizárólag Linuxot asztali környezetként - mind az otthoni, mind a céges gépen (szerverekre már több mint 15 éve) - és nem váltanék vissza Windowsra. Minden eszköz, ami munkához, szórakozáshoz, napi életvitelhez kell, számomra megtalálható benne.

2022. jan. 5. 10:39
 8/35 anonim ***** válasza:
100%

"Irigyellek,hogy meg tudsz mindent oldani Linux alatt (én nem az tuti,még tutorialokkal se sokmindent,mert hardverfüggő jópár dolog,amivel a Windows-nál nemigen találkozok)."

Itt akkor te vagy a húnyó. Én több, mint 10 éve Linuxot használok és nem érzem hátránynak. Működik rajta minden. Fullstack fejlesztőként arról dolgozok, megy az összes eszközöm (nyomtató/scanner, USB headset, VGA, stb), játékra meg ott a Steam. Windowson korábban sokkal több szívásom volt.

Én biztos nem váltanék már vissza Windowsra. Még a feleségemnek is inkább egy virtuális gépben van a Windows, az is csak egy olyan program miatt, amit sajnos nem tud nélkülözni és sehogyan sem futtatható Linuxon, mert olyan módon összegyógyították a Win komponensekkel, hogy Wine sem viszi.

Meg Linuxon ha valamiven gond akad, többnyire rákeresek, két sort beírok a konzolba és probléma megoldva. Windowsban meg sok esetben lehet újratelepíteni.

2022. jan. 5. 10:50
 9/35 A kérdező kommentje:

Akkor mázlista vagy és érted is a Linux(ok) technikáját.

Nekem sajna 100%-osan nem jött össze a 8.04-es Ubi óta se.

Azt tudom,hogy hivatalosan sose volt kijelentve a dolog,csak hozzáértő fórumokon tolták ezt a kijelentést.

Csak látom átlag felhasználói szinten,hogy 2008 óta mi változott (sok minden és egyben semmi),ami simán eltántoríthat egy kevésbé tapasztalt embert a Linux használatától.

Tehát még messze van az univerzális desktop szinttől a "tudatlan tömegek" számára.

Lehet jobb is.

Legalább nem kerül célkereszt a seggére ezeknek a rendszereknek a kártevő készítők részéről.

2022. jan. 5. 10:54
 10/35 A kérdező kommentje:

"Fullstack fejlesztőként arról dolgozok"

Tehát jobban értesz hozzá,mint egy átlag nem ezzel foglalkozó ember.

A desktoppá válás alap feltétele,hogy a hozzá nemértők is könnyedén kiigazodjanak rajta és könnyedén használják,akár néhai Terminál használat nélkül is (akárki akármit mond is néha kell).

2022. jan. 5. 10:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!