Mit nem csinálok jól, hogy nCore letöltés megvonást helyezett kilátásba?
Minap kaptam figyelmeztetést: Sajnálattal értesítünk, hogy mostantól 15 napon keresztül letöltés megvonásban részesülsz, mivel meghaladtad a rangodnak megfelelően engedélyezett hit'n'run mennyiséget 4. hónapja. (A letöltött torrentekre vonatkozó kötelezettségeid itt látod.)
Amennyiben a következő hónapban sem teljesíted a visszaosztási kötelezettségedet, úgy a letöltési jogod végleg megvonjuk. Nem értem a problémát, mit kell tennem, hogy ne szüntesség meg a letöltési jogomat? Ha bonyolult, akkor esetleg e-mail-ben kérhetem a válszt?
Szia!
Ez úgy működik, hogy ha NCore-ról letöltesz valamit, akkor azt vissza kell osztani, vagy pedig 48 órán át próbálkozni kell a visszaosztással. Ez azt jelenti, hogy ha letöltesz egy filmet, vagy bármit, akkor nem kell törölni a torrent kliensből az adott torrentet, hanem 48 óráig benne kell hagyni. Azt, hogy már törölheted-e a torrent programból az adott torrentet, vagy sem, onnan tudod, hogy nézed az NCore-on az aktivitás listádat.
Ha még rajta van az adott torrent, akkor még benne kell hagyni, ha pedig nincs rajta, akkor már törölheted.
Azt is látod, hogy még meddig kell benne hagyni.
A második leggyakoribb kezdő torrentező hiba az előzőekben leírtak (torrent kliens futtatásának hiánya, letöltött fájlok bármilyen módosítása) az, hogy a kliensben egyszerre futtatható torrentek számár minimálisra van véve (5-10), és ha ennél többet futtatsz akkor automatikusan lestoppolódnak (várósor alakul ki, mivel többet futtatsz mint amennyi a szabályban van, és arra vár hogy megállíts valamit). Mivel egyből megáll a letöltés után a torrent, így nem is seedelsz egy percet sem, majd kifutsz a kötelező időből a hónap végén.
Ezért a letöltőprogram beállításában meg kell emelni az egyszerre futtatható torrentek számát egy jóval magasabb számra (50-70-100 is lehet akár, csak mindig több legyen mint ahányat épp futtatsz, ha nem akarsz várósort).
Szépen leírták mi a helyzet előttem, de talán értsd is mért van erre szükség:
A torrent nem úgy működik, hogy mindenki egy szerverhez vagy szerver parkhoz csatlakozik és onnan tölti le az anyagot. A tartalom amit te letöltesz, a többi torrent felhasználó gépén van. És de darabonként szeded le, innen egy kicsit, onnan is egy kicsit, majd a gépeden lesz belőle egész fájl a torrent kliens segítségével. Ha senki nem töltene fel (seed -elne), az egész torrent technológia használhatatlan lenne. Ezért várják el minden felhasználtól a kötelező seed -et.
Az nCore biztosít ez alól kibúvót, ha prémium tagságot veszel pénzért. Persze ez a leggerinctelenebb módja a seed kötelezettség "teljesítésére".
A másik hogy becsületesen seed -elsz a számítógépeddel. Értem én hogy nem akarod emiatt bekapcsolva hagyni vagy felügyelet nélkül hagyni a gépedet. De kis költői túlzással ma már egy kenyérpirítóval is lehet seed -elni, nem muszáj számítógép. Én pl egy okosított kínai TV box -al csinálom, de számos router, NAS is alkalmas rá.
A harmadik lehetőség a seed szerver bérlés. Itt egy távoli szerver szedi le neked az anyagot és seed -el vissza, amit te álltában FTP-vel tudsz onnan letölteni. Ez is fizetős, de ez legalább becsületes módszer nem úgy mint prémium tagsággal élősködni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!