Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mit nem csinálok jól, hogy...

*fani* kérdése:

Mit nem csinálok jól, hogy nCore letöltés megvonást helyezett kilátásba?

Figyelt kérdés

Minap kaptam figyelmeztetést: Sajnálattal értesítünk, hogy mostantól 15 napon keresztül letöltés megvonásban részesülsz, mivel meghaladtad a rangodnak megfelelően engedélyezett hit'n'run mennyiséget 4. hónapja. (A letöltött torrentekre vonatkozó kötelezettségeid itt látod.)

Amennyiben a következő hónapban sem teljesíted a visszaosztási kötelezettségedet, úgy a letöltési jogod végleg megvonjuk. Nem értem a problémát, mit kell tennem, hogy ne szüntesség meg a letöltési jogomat? Ha bonyolult, akkor esetleg e-mail-ben kérhetem a válszt?

2022. jan. 1. 15:19
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ez úgy működik, hogy ha NCore-ról letöltesz valamit, akkor azt vissza kell osztani, vagy pedig 48 órán át próbálkozni kell a visszaosztással. Ez azt jelenti, hogy ha letöltesz egy filmet, vagy bármit, akkor nem kell törölni a torrent kliensből az adott torrentet, hanem 48 óráig benne kell hagyni. Azt, hogy már törölheted-e a torrent programból az adott torrentet, vagy sem, onnan tudod, hogy nézed az NCore-on az aktivitás listádat.

Ha még rajta van az adott torrent, akkor még benne kell hagyni, ha pedig nincs rajta, akkor már törölheted.

Azt is látod, hogy még meddig kell benne hagyni.

2022. jan. 1. 15:31
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Maradj seed-ben! Ha nem érted mit írok és arra is képtelen vagy, hogy utána nézz ez mit jelent, akkor nem neked való a torrentezés.
2022. jan. 1. 15:33
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Az #1-es jól írja. Annyival egészíteném ki, hogy a gépedről sem törölheted a letöltött fájlt, vagy egy részét, és át sem nevezheted, mert akkor nem érzékeli a rendszer. Ha lejár a 48 óra (ami nem folyamatosan, megszakítás nélkül számolandó!), vagy eltűnik az aktivitási listáról, akkor utána nyugodtan törölheted.
2022. jan. 1. 15:37
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A második leggyakoribb kezdő torrentező hiba az előzőekben leírtak (torrent kliens futtatásának hiánya, letöltött fájlok bármilyen módosítása) az, hogy a kliensben egyszerre futtatható torrentek számár minimálisra van véve (5-10), és ha ennél többet futtatsz akkor automatikusan lestoppolódnak (várósor alakul ki, mivel többet futtatsz mint amennyi a szabályban van, és arra vár hogy megállíts valamit). Mivel egyből megáll a letöltés után a torrent, így nem is seedelsz egy percet sem, majd kifutsz a kötelező időből a hónap végén.

Ezért a letöltőprogram beállításában meg kell emelni az egyszerre futtatható torrentek számát egy jóval magasabb számra (50-70-100 is lehet akár, csak mindig több legyen mint ahányat épp futtatsz, ha nem akarsz várósort).

2022. jan. 1. 15:42
 5/6 P.O.C. ***** válasza:
72%

Szépen leírták mi a helyzet előttem, de talán értsd is mért van erre szükség:

A torrent nem úgy működik, hogy mindenki egy szerverhez vagy szerver parkhoz csatlakozik és onnan tölti le az anyagot. A tartalom amit te letöltesz, a többi torrent felhasználó gépén van. És de darabonként szeded le, innen egy kicsit, onnan is egy kicsit, majd a gépeden lesz belőle egész fájl a torrent kliens segítségével. Ha senki nem töltene fel (seed -elne), az egész torrent technológia használhatatlan lenne. Ezért várják el minden felhasználtól a kötelező seed -et.

Az nCore biztosít ez alól kibúvót, ha prémium tagságot veszel pénzért. Persze ez a leggerinctelenebb módja a seed kötelezettség "teljesítésére".

A másik hogy becsületesen seed -elsz a számítógépeddel. Értem én hogy nem akarod emiatt bekapcsolva hagyni vagy felügyelet nélkül hagyni a gépedet. De kis költői túlzással ma már egy kenyérpirítóval is lehet seed -elni, nem muszáj számítógép. Én pl egy okosított kínai TV box -al csinálom, de számos router, NAS is alkalmas rá.

A harmadik lehetőség a seed szerver bérlés. Itt egy távoli szerver szedi le neked az anyagot és seed -el vissza, amit te álltában FTP-vel tudsz onnan letölteni. Ez is fizetős, de ez legalább becsületes módszer nem úgy mint prémium tagsággal élősködni.

2022. jan. 1. 16:40
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, nagyon hasznosak voltak.
2022. jan. 1. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!